Alper TAN

Tüm Yazıları

Muharrem Beyin İnce Mesajı Kimeydi?

04 Haziran 2018
h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Korgeneral İsmail Metin Temel, bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını alkışladığı için CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, onu tehdit ederek şöyle diyor: “30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun."

Siz, 27 Mayıs 1960 darbesini yaparak NATO ve ABD’ye hizmet eden darbeci generaller için CHP'lilerin, “Bunları emekli edeceğiz, bu generallerin apoletlerini sökeceğiz” dediklerini duydunuz mu hiç?

Siz, 12 Eylül 1980'de millete darbe yaparak, NATO ve ABD’ye hizmet eden darbeci generaller için CHP'lilerin, “Bunları emekli edeceğiz, darbe yaptıkları için bu generallerin apoletlerini sökeceğiz” dediklerini duydunuz mu hiç?

Siz, 28 Şubat 1997'de millete darbe yaparak NATO ve ABD’ye hizmet eden darbeci generaller için CHP’lilerin, “Bunları emekli edeceğiz darbe yaptıkları için bu generallerin apoletlerini sökeceğiz” dediklerini duydunuz mu hiç?

Siz, 15 Temmuz 2016'da millete darbe yaparak NATO ve ABD’ye hizmet eden darbeci generaller için CHP’lilerin, “Bunları emekli edeceğiz darbe yaptıkları için bu generallerin apoletlerini sökeceğiz” dediklerini duydunuz mu hiç?

Elbette duymadınız, duymazsanız da...

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleneğinde  her daim millete darbe yapan askerleri destekleme alışkanlığı var.

CHP 27 Mayıs’ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta, 15 Temmuz'da…  Her defasında darbecilerle birlikte oldu, darbecilerle birlikte hareket etti.

2007'de Türkiye Büyük Millet Meclisi, “cumhurbaşkanı  seçmesin” diye vesayetçi Amerikancı generallerle birlikte meydanlarda mitingler yaptı. 15 Temmuz 2016'daki işgal girişimini, “işgal” veya “darbe” saymayıp, bu işgalcilerin cezalandırılması için başlatılan süreci darbe olarak gösterdi. “15 Temmuz darbesi” diyemedi, 15 Temmuz'da karşı ilan edilen olağanüstü hali “20 Temmuz darbesi” olarak gösterdi.

Milletin, “dini cemaat” zannederek destek olduğu dönemde Fethullah Gülen'in arkasından gidenlere karşı çıkan CHP, bunların “dini cemaat” değil de “terör örgütü” ve “casusluk şebekesi” oldukları anlaşıldığında FETÖ'ye arka çıkmaya başlaması aslında her şeyi anlatıyor..

2011 öncesi Türkiye, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Suriye ile yakınlaşmaya çalışırken, Şam rejiminin Hatay’ı kendi toprakları içerisinde göstermesinden hareketle Suriye'ye karşı çıkan CHP, Şam rejimi Türkiye  ile karşı karşıya gelince bu defa Hatay’ı ve her şeyi unutup Beşar Esad’tan yana tavır takındı. Kendi halkını öldüren, Türkiye için yakın tehdit haline gelen katil bir rejime parti adına heyet göndererek tarafını ortaya koydu.

CHP, Suriye'yi  işgale kalkışan Amerikan, Rus, Alman, Fransız, Hollanda, Belçika askerlerine sesini çıkarmadı. Amerikan yönetiminin 6000 TIR dolusu silahı, Türkiye'ye karşı mücadele eden terör örgütü PKK'ya vermesine sessiz kaldı. “Burnumuzun dibinde Amerikan, Rus, Fransız, Alman, Hollanda, Belçika askerlerinin ne işi var” diye sormadı. Bu Yabancı askerlerin Suriye'den çekilmesini talep etmedi. Ama aynı CHP, “Türk askerinin Suriye bataklığından ne işi var” diye sordu.  Türkiye'nin, milli güvenliği için Suriye'ye asker göndermesine karşı çıktı. Yabancı askerlerin ve çeşitli terör örgütlerinin Suriye'yi parsellenmesine karşı çıkmayan CHP, Türk askerinin, işgalcilere ve teröristlere karşı yürüttüğü mücadeleyi engellemeye çalıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi veya lideri,  bugüne kadar Suriye'yi, Irak'ı işgale kalkışan yabancı generallerin apoletlerini sökmek istediğine dair bir şey söylemedi. Ama Suriye'de, Irak'ta, Amerikan, Rus, Fransız, Alman planlarını bozan, Türkiye'nin çıkarları için çalışan kahraman bir komutanı emekli edeceğini ve onun apoletlerini sekeceğini söyleyerek tehdit etti.

Buna ne CHP'nin ne Muharrem İnce'nin ne de başkasının gücü yeter.

TSK’nın önemli bir mensubunun, üstelik Afrin’e yapılan tarihi Zeytindalı askeri harekatına komuta eden kahraman bir paşanın apoletlerini sökmek istemek, TSK’yı siyasete malzeme yapmak, gerçekten bu ülkeyi yönetmeye talip bir cumhurbaşkanı adayına hiç yakışmamıştır. Uygun olmamıştır. Bu ülke, bu millet, askerine, hele de zafer kazanmış kahraman bir komutanına sahip çıkar ve bu denli ucuz siyasete malzeme yapana gerekli dersi verır.

Bugüne kadar ABD’ye hizmet eden generallere alkış tutanlar, ABD'nin oyununu bozan  Paşa'nın apoletlerini sökecekmiş. Muharrem bey bu tehditle kime mesaj veriyor? Bu mesaj aslında çok şey anlatıyor..

04.06.2018

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA