Mithat IŞIK
Tüm YazılarıABD'nin Ortadoğu'daki uzun vadeli stratejisi Türkiye'nin çıkarları ile çatışmaktadır. ABD'nin bölgedeki ikiyüzlü politikalarının birisi de PKK/ YPG'ye bölgede meşruiyet kazandırmak için yerel seçimler ve benzeri gibi yürüttüğü çabalarla gündemi meşgul etmektir. Gündemde olan seçimler Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturmaktadır. PKK/PYD yanlıları dışında bölgedeki toplum bileşenlerinin tamamı Kürtler, Araplar, Türkmenler sözde yerel seçimlere karşı çıkıyorlar. ABD'nin Suriye politikasını Pentagon yürütüyor. ABD siyasetinin bölgeye bakışı pentagonla uyuşmuyor. Afganistan'da, Irak'ta harcanan milyarlarca dolara rağmen ABD Afganistan'ı kaçarak terk etti. Irak siyasi otoritesi, ABD'ye topraklarımdan defol git diyor. Suriye'de de ABD'yi aynı akıbet beklemektedir.
PKK/YPG’nin uyguladığı şiddet nedeniyle Suriye'nin kuzeyinden milyarlarca Kürt, Arap, Türkmen zorla evlerinden, topraklarından başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye göç etmek zorunda kaldılar.
Bu insanların sahip oldukları topraklara yabancılar getirilip yerleştirildi. PKK/YPG’nin yapacağı seçimler, Suriye'nin bölünüp parçalanmasının önünü açacaktır. PKK/YPG yanlıları hariç hiçbir Suriye vatandaşı ülkesinin bölünmesini istemiyor.
Türkiye, sözde seçimlerinin yapılmasına sert tepki gösterdi. Türkiye'nin tepkileri nedeniyle terör örgütüne her türlü silah, malzeme ve teçhizatı vererek bölgede nizami bir ordu oluşturmak isteyen ABD, seçimler için uygun zaman olmadığını açıkladı.
Suriye'de Barzani yanlısı Kürtler de bu seçime Kürtlerin seçimi değildir diyerek karşı çıkıyorlar ancak seçim iptal edilmedi, ertelendi.
Türkiye'nin duruşu nettir. Türkiye, PKK/ KCK/PYD/YPG'yi Irak ve Suriye'de gasp ettiği ve terör yuvası haline getirdiği topraklarda yok etmeye kararlıdır. Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünden temizlenen Resulayn, Telabyat, Cerablus, Elbab, Afrin ilçelerinde yaşayan halk, terör örgütü PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgelerde yapmayı planladığı sözde yerel seçimleri protesto etmek için sokaklara çıkarak gösteriler yaptı. Sözde seçimlerle ilgili olarak İran ve Rusya sessizliğini koruyor. Şam yönetimi ise seçimle ilgili açıklama yapmadı. Şam rejimi Türkiye ile diyalog için Türkiye'nin topraklarından çekilmesini istiyor. ABD, Rusya, İran, Belçika, Fransa, İngiltere vs. gibi ülkeler Suriye topraklarında bulunuyorlar. Bu ülkeler örtülü ve açık olarak Suriye'yi bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Bu ülkeler için hiçbir söz söylemeyen Şam yönetiminin Türkiye ile ilgili açıklaması kabul edilemez.
Türkiye Suriye'nin sınır komşusudur ve Suriye'nin bölünüp parçalanmasına karşıdır. Bu duruşunu da defalarca ifade etmiştir.
Şam yönetimi topraklarını bölmek, parçalamak için PKK/ YPG teröristlerinden ordu kurmaya çalışan ABD ve diğer emperyal güçlere topraklarımı terk edin demezken Türkiye'nin çekilmesini istemesi kabul edilemez.
Türkiye'de evlerini yurtlarını terk etmiş 3 milyon Suriye vatandaşı bulunuyor. Türkiye bu insanlara sahip çıkıyor. Şam yönetiminin yapacağı en doğru hareket tarzı, topraklarında bulunan ve halkına zulümden zulmeden başta PKK/YPG olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı Türkiye ile işbirliği içerisinde operasyon yapmaktır, topraklarını teröristlerden temizleyip güvenliğini sağladığı zaman ülkesini terk etmiş olan vatandaşlarının, vatanlarına evlerine dönmesini sağlamaktır.
Güncel Yazıları
Yeni Savaş Bölgesi Asya Pasifik mi Olacak?
17 Nisan 2025
Rum Kesiminde Yeni Bir Örgüt Kuruldu
07 Nisan 2025
Putin ve Trump Satranç Masasında
25 Mart 2025
Orta Doğu'da Sorunlar
20 Mart 2025
Nükleer Savaşa Doğru
13 Mart 2025
Avrupa Artık Yalnız
06 Mart 2025
Siperlerde Paralı Askerler
25 Şubat 2025
Suriye Modern Ordusunu Oluşturmalıdır
17 Şubat 2025
Gazze Direnişi
07 Şubat 2025
Trump Kime Meydan Okuyor?
28 Ocak 2025
Hamaney ve İran
21 Ocak 2025
Mavi Vatan 2025 Tatbikatı
14 Ocak 2025
Trump ve 2025
10 Ocak 2025
Terör ve ABD
06 Ocak 2025
Kanlı Noel 21 Aralık 1963
25 Aralık 2024