Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ateş Çemberi İçinde İstikrar Adası İsek, Kahraman Ordumuz Sayesinde”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda düzenlenen “Mehmetçikle İftar” programında, Türkiye’nin etrafında yaşanan krizlere rağmen bir istikrar adası olarak yoluna devam edebilmesini kahraman ordunun caydırıcılığına bağladı. Erdoğan, güvenlik ve ülke bekası vurgusu yaptı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki güvenlik risklerine işaret ederek, ülkenin bugün bir “ateş çemberi” içinde yer almasına rağmen bir istikrar adası olarak öne çıkmasının, Türk ordusunun caydırıcı gücüne ve kahraman askerlerine borçlu olduğunu söyledi.

Erdoğan, konuşmasında tarih boyunca Türkiye’nin birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “Bugün etrafımızda yanan ateş çemberinin ortasında bir istikrar adası olarak temayüz ediyorsak, bunu ilk önce milli karakterimize, ardından da kahraman ordumuzun caydırıcılığına borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Dış güvenlik ve iç istikrarın korunmasının öncelikli hedef olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim, donanım, disiplin ve cesaretle bölgedeki birçok operasyon ve görevde kritik rol oynadığını söyledi. Erdoğan, Mehmetçik’e teşekkür ederek onların fedakârlığı sayesinde Türkiye’nin güvenlik ve barış içinde varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Erdoğan ayrıca iftar programında, güvenlik güçlerinin başarısının ülkenin uluslararası alandaki siyasi ve diplomatik gücüne de katkı sağladığını ifade etti ve Türkiye’nin hem diplomatik ilişkilerde hem savunma kapasitesinde güçlü bir konumda bulunduğunu söyledi.

Konuşma, Cumhurbaşkanı’nın Ramazan ayı vesilesiyle güvenlik güçleriyle bir araya geldiği programda gerçekleşti.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA