Türkiye’nin Savunma Sanayi Ürünlerini İnceleyen Rutte, NATO’nun En Büyük Sanayi Etkinliği’nin Türkiye’de Olacağını Açıkladı

Mark Rutte, “Ankara’daki forumun boyutunu büyütme kararı aldık. NATO tarihindeki en büyük sanayi etkinliği olacak. Geçen yıl Lahey’de düzenlenen forumun başarılı olduğunu düşünüyordum ancak Ankara’daki çok daha büyük olacak. Tüm müttefiklerden yoğun katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Mark Rutte, NATO’nun savunma sanayii stratejisinde Türkiye’nin merkezi bir rol üstleneceğini resmen teyit etti. 22 Nisan 2026 tarihinde Ankara’da ASELSAN Teknoloji Üssü’nü ziyaret eden Rutte, temaslarının ardından Brüksel’de düzenlenen NATO Milli Silahlanma Direktörleri Konferansı (CNAD) kapsamında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

NATO’nun En Büyük Savunma Sanayii Etkinliği Ankara’da Olacak

Rutte, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi çerçevesinde gerçekleştirilecek NATO Savunma Sanayii Forumu’nun, ittifak tarihinin en geniş kapsamlı sanayi etkinliği olacağını duyurdu. Ankara’daki incelemelerine değinen Rutte, forumun düzenleneceği tesisin ölçeğinden ve Türkiye’nin savunma sanayii altyapısından övgüyle bahsetti.

Genel Sekreter, “Ankara’daki forumun boyutunu büyütme kararı aldık. NATO tarihindeki en büyük sanayi etkinliği olacak. Geçen yıl Lahey’de düzenlenen forumun başarılı olduğunu düşünüyordum ancak Ankara’daki çok daha büyük olacak. Tüm müttefiklerden yoğun katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA