G7 Zirvesi sırasında düzenlenen basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ile ikili ticaret anlaşmasının tamamlanmaya çok yakın olduğunu belirtti. Trump, anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi de övdü.
ABD-Hindistan ticaret anlaşmasına ne kadar yakın olduklarının sorulması üzerine Trump, “Çok yakınız. Bir süredir bu noktadayız. Ve o çok sert bir müzakereci. Hatta en sertlerinden biri” ifadelerini kullandı.
Modi hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Trump, “Şimdi bu adama bakın, size bir ders vereceğim. O, görünüş olarak en iyi görünen insanlardan biri. Çok nazik görünüyor. Adeta bir melek gibi. Ama aslında o son derece acımasız bir katil. Çok sert biri. Karşınıza çıkabilecek en sert insanlardan biri. Ama o kadar iyi ve nazik görünüyor ki sizi hazırlıksız yakalıyor. Onun gibi çok az insan var” dedi.
Trump'ın Modi için "Killer" (katil) kelimesini kullanması sosyal medyada tartışma yarattı. Hint medyasında bu kelimenin İngilizcede çoğu zaman mecazi anlamda kullanıldığı ve “işinde son derece başarılı, acımasız derecede etkili, çok sert ve tavizsiz biri” anlamına geldiğinden söz edilerek Trump’ın sözlerinin Modi’nin müzakerecilik becerilerini övmeye yönelik olduğu savunması yapıldı.
Diğer İçerikler