Bülent ERANDAÇ
Tüm Yazıları‘Bugün Kamışlı’da, Resulayn’da, Tel Abyad’da, Aynel Arap’ta, Cerablus’ta, Münbiç’te, El Bab’da, İdlib’de vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin, yarın Şırnak’ta, Mardin’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Hatay’da vermek zorunda kalırız. Senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir.”
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın bu derin anlamlı sözleri TÜRKİYE’NİN SURİYE’DE NE İŞİ VAR?” sorusuna net cevaptır.
Bu cevap,* Bugün Suriye’yi fiilen üçe bölenlere’, kurduğunuz tezgâhları biliyoruz,100 yıldır İslam dünyasını soydunuz, doymadınız, aranızda toprakları paylaşmanızı çok iyi biliyoruz, dün yaptıklarınızı tekrarlıyorsunuz, bugün de aynı oyunları sahneye koyuyorsunuz. Yapamayacaksınız, bölemeyecekseniz, paylaşamayacaksınız. Karşınızda, hasta Adam diye saldırdığınız Türkiye artık yok’ demektedir.
Net ve açık konuşalım. Küresel güçlerin, Türkiye’nin bütünlüğüne saygı göstereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur.
Tarihi gerçekler ışığında Yakın coğrafyamızda, İslam dünyasına yönelik Haçlı-Siyonistlerin kurguladığı DERİN PLANLARI bir daha gözden geçirelim.
‘20'nci Yüzyıl Düzeni’ nin kurulması 1900 yılında başlamıştı. 20'nci yüzyıl "Savaş ve Acı Yüzyılı" oldu. Yüzyılın başından itibaren, Asya ve Afrika'da PETROLE ÇÖKME-toprak paylaşımı, koloniler teşkili ve denizlere hâkimiyet, BATI (AMERİKA-AVRUPA)tarafından önceliğe yerleştirildi. Hedef OSMANLI İMPARATORLUĞU oldu.
Osmanlı Devleti'ni parçaladılar, 5 milyon kilometre kareden 789 bin km. kareye küçülttüler. Haçlı zihniyet, Osmanlı tarihinin son 30 yılına damga vuran Sultan Abdülhamit'i, masonlar-Yahudiler-İngiliz ve Fransız emperyalist beyinlerin kurguladığı İttihat-Terakki darbesi ile devirdiler.
Çünkü Abdülhamit, 1904 yılında Ortadoğu petrol haritasını çıkarmış, İstanbul-Bağdat-Mekke demiryollarını inşaya geçmişti. İngiliz emperyalizminin Kızıldeniz-Basra körfezi-Hindistan nefes borusunu kesecekti.
Darbeyle getirdikleri Enver Paşa-İttihat-Terakki iktidarını, Akılsızca-düşüncesizce tezgâhlarla dünya savaşına soktular.
Bugün paçavraya dönen SYKES-PICOT ile Ortadoğu'yu paramparça ettiler. Mezopotamya'nın kadim insanları Türkler, Kürtler, Arap kardeşliğini cetvelle böldüler.
ANADOLU TOPRAKLARINDA NE İŞİ VARDI HAÇLILARIN?
İngiltere, Fransa, Rusya, 1914'te Birinci Dünya Savaşı'ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti üzerine zalimce saldırdılar. SEVR ile Osmanlı-İslam coğrafyasını parçaladılar.
Anadolu topraklarını aralarında paylaştılar.
Batı Anadolu (İzmir ve havalisi) Yunanlılara, Güney sınırı, Adana, Sivas, Malatya, Mardin, Urfa, Gaziantep, Amanos Dağları ve Osmaniye, Fransızlara, Doğuda Bayazıt, Van, Muş, Bitlis ve Erzincan'ı içine alan bir Ermenistan, Irak ve Suriye arasında bir Kürdistan, İtalyanlara Antalya ve Konya, İngilizler de Irak'ın kuzey kısmında nüfus bölgeleri tesis ediyorlardı.
İstanbul milletlerarası bir şehir olacak, Boğazlar'da ordusu, donanması, bütçesi ve organize kuruluşları ile bir komisyon bulunacaktı,
Türklere bırakılan bölge, hâkimiyet hakkı en ağır şekilde sınırlanmış, Ankara ve Kastamonu vilayetleri ve dolayları idi.
Mustafa Kemal Atatürk, kahraman ordu, yekvücut olmuş Büyük Türkiye Halkı, 20'inci yüzyıla damga vuracak hamleleri yaptı. İstiklal Savaşı ile Haçlı Zihniyetince küçültülmüş Anadolu coğrafyası Türkler için yeniden şekillendirilme ve Misak-ı Milli - Lozan Antlaşmasıyla yeniden toparlanma dönemi başlatıldı.
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI:
Almanya, İkinci Dünya Savaşını başlattı. Savaş, 20'nci yüzyılın Yenidünya düzenini oturttu.
İki süper güç ortaya çıktı. ABD ve SSCB. SSCB'nin, tarihi emeli olan sıcak denizlere çıkma planı hortlarken, Türkiye, NATO şemsiyesi altına girdi. ABD, Truman doktriniyle Batı Avrupa'ya, Türkiye ve Yunanistan'a çökmeye başladı. Ve. Soğuk Savaş sürecine girildi.
BERLİN DUVARI YIKILDI: Berlin duvarının 1989'da yıkılmasıyla, soğuk savaş dönemi bitti. Avrupa Birliği, Doğu Avrupa'yı içine alarak eski topraklarını ele geçirme sürecinde. Putin, (2000 yılı) Rusya Federasyonu başkanı seçildi. Ve. Yeni Dünya Düzeni'nde setler kurarken, ABD, Büyük Orta Doğu projesiyle YENİ BÜYÜK OYUN'A girdi. (GRAND STRATEGY)
NEO-CON’LAR ABD YÖNETİMİNDE
1970’lerden beri Cumhuriyetçi Parti içinde güçlenen ve özellikle Reagan, Bush ve W. Bush yönetimlerinde yer alan Neocon’lar ise, Amerikan hegemonyasının zor ayağını temsil ediyorlar ve bunun içine İsrail’e kayıtsız destek sağlama gibi kendi gündemlerini yerleştiriyorlardı.
Neoconlar ABD’nin küresel ölçekte tek yanlı (unilateral) müdahaleciliği ve işgali savunuyorlardı. Afganistan ve Irak işgalleri bu grubun girişimiyle gerçekleşmişti.
İKİZ KULELER:
Amerikan Bush-Neo-Con-Yahudi beyinler-CIA operasyonuyla, 2001 yılından itibaren, YENİ ORTADOĞU HARİTASI hazırladılar.
7 DEVLETİ AMELİYAT MASASINA YATIRDILAR
YIL:2001
2001'de ABD'yi, Başkan Bush, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld… Neo-Con beyinler, silah ve petrol baronları. Tahudi sermayaderler.
Eski Orgeneral ve NATO eski Başkomutanı Wesley Clarck, 2007'de, San Franscisco'da bir forumda konuşma yaptı. Clark, Ekim 2011'de kendisine, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in kaleminden çıkan gizli bir Pentagon yazışmasının gösterildiğini açıkladı: Yazıda, (Beş yıl içinde yedi ülkenin hükümetine saldırıp yok edeceğiz. Irak'tan başlayarak Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan ve İran'la devam edeceğiz diyordu…) diye açıkladı.
Irak’a çöktüler. Milyonlarca masum Müslümanın ölmesine sebep oldular. Kan akıttılar. Kudurmuşlardı.
YIL: 2003
Türkiye dâhil 22 ülkenin sınır ve rejimi değişecek.
Neo-con ABD dışişleri Bakanı Condoleezza Rice 7 ağustos 2003 " büyük ortadoğu projesi ile ilgili en çarpıcı açıklamayı yaptı: ABD’nin güvenlikten sorumlu danışmanı ‘ Fas’tan Basra Körfezi’ne kadar ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritaları değiştirilecek.’’… Türkiye’nin de bunların içinde olduğunu vurgulamıştır. IRAK’I, LİBYA’YI, SUDAN’I, YEMEN’İ, SURİYE’Yİ BÖLDÜLER.
YIL: 2009. ERDOĞAN:’’ONE MINUTE’’
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan-Türk Devlet Aklı, Derin ABD Avrupa’nın, Türkiye’yi bölmeye yönelik planlarına karşı, daha sert daha kararlı harekete geçme kararı verdi. Davos’ta Israil’e, One minute çekerek, kurgulanan tezgâhlara karşı hazırlıklı olduğumuzu deklare etti.
2009'da Erdoğan'ın ONE MINUTE çekmesinden sonra Derin ABD-Avrupa kuşatması hızlandı. CIAS aparatı FETÖ’yü ve PKK’yı kullanarak, Türkiye kolonlarına saldırdılar. İç siyaset dinamiklerini bombalamaya başladılar.
17-25 Aralık FETÖ yargı darbesi, Taksim Gezi kalkışması, CIA piyonları PKK'nın hendek çukurları ve NATO gladyosu FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle Erdoğan'ı yıkmaya kalktılar, başarılı olamadılar.
SURİYE’DE ABD-İSRAİL KORİDORUNU PARÇALADIK.
Başkan Tayyip Erdoğan 'Fırat'ın doğusuna gireceğiz' açıklamasını yaptı...
MGK bildirisi sinyali verdi.
İlk defa Suriye'de 'Terör koridorunu yıkacağız. Barış koridoru inşa etmek' diye bir ibareyle vurgulama yapıldı. "Afrin'e, Cerablus'a, El Bab'a girdik. Fırat'ın doğusuna da gireceğiz. ABD-İsrail'in PKK UYDU KANTONCUĞUNU yerle bir ettik.
Eğer Afrin'e, Cereblus'a girmeseydik, Kuzey Suriye'de Irak sınırından Akdeniz'e uzanan ABD-İsrail koridoru olacaktı.
Terör koridorunu parçalarken, BÜYÜK İSRAİL'E mani olduk..
ABD-İsrail, sözde vaat edilmiş topraklar (Nil'den Fırat'a kadar) peşindedirler. Hedefleri, Kuzey Irak'tan Bir yanıyla Suriye sınırından PKK/YPG'yi tasfiye ediyoruz
SONUÇ
‘’Bugün Kamışlı’da, Resulayn’da, Tel Abyad’da, Aynel Arap’ta, Cerablus’ta, Münbiç’te, El Bab’da, İdlib’de vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin, yarın Şırnak’ta, Mardin’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Hatay’da vermek zorunda kalırız. Senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir.”
100 yıldır İngilizler-Fransızlar nasıl Irak'taki, Suriye'deki bölücü PKK'yı değişik isimlerle Türkiye'ye karşı kullandılarsa, ABD-İsrail de gelecek on yıllarda Fırat'ın doğusundaki UYDU DEVLETÇİĞİ Türkiyemiz'e karşı kullanacaktır.
Suriye’de bulunmamız, gelecek kuşaklarımızın da güvenliği içindir. ABD-İsrail, PKK-YPG'yi kullanışlı kart olarak elinde tutarak oyun kuracaklarsa, biz de oyunu bozacağız.
BAĞIMSIZ TÜRKİYE, BUGÜN HEM HAÇLI OYUNLARINI BOZAN HEM DE OYUN KURAN ÜLKE KONUMUNDADIR…
Anlaşıldı mı?
Güncel Yazıları
Erdoğan ile Trump Görüşmesinin Jeopolitik Şifreleri
25 Mart 2025
Müjde: KIZILELMA 2025'te Gök Vatan'da Göreve Başlıyor
11 Şubat 2025
Türkiye, 2025 Yılının Parlayan Yıldızı
02 Ocak 2025
Erdoğan'ın, Scholz ve Putin Görüşmelerinin Şifreleri
15 Ekim 2024
Erdoğan-Sisi İttifakı'nın Derin Mesajları
10 Eylül 2024
NATO'nun 75. Yıl Şifreleri
12 Temmuz 2024
3. Dünya Savaşı'nın 'Lityum Cephe' Çarpışmaları
29 Haziran 2024
Yeni Dünya Şekilleniyor, Türkiye Konumlanıyor
27 Haziran 2024
Başkan Erdoğan'ın 'Türk Birleşik Devletleri' İnşası
10 Haziran 2024
İngiltere, Türk Donanması'nı Takip Ediyor? Neden?
13 Mayıs 2024
31 Mart Seçim Analizi: Türkiye İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor
03 Nisan 2024
Türkiye Jeopolitiğinde ‘F-16-Irak-Mısır’ Şifreleri
13 Şubat 2024
Türkiye Yüzyılı'nın İlk MGK Şifreleri
29 Ocak 2024
Dolmabahçe(Güvenlik) Memorandumu'nun Şifreleri
15 Ocak 2024
Erdoğan ve Putin'in Biden'e Müthiş 'Suriye' Hamlesi
13 Mart 2023