Çin Savunma Bakanlığı'ndan Japonya'ya Tayvan İçin Sert Uyarı

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jiang Bin, Japonya Başbakanı Sanae Takaichi'nin Tayvan hakkındaki açıklamalarını "Çin'in iç işlerine kaba müdahale" olarak nitelendirerek, Tokyo'yu Tayvan Boğazı'na askeri müdahalede bulunmaması konusunda uyardı ve aksi takdirde "kaçınılmaz bir yenilgi" yaşanacağını belirtti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, Japonya Başbakanı Sanae Takaichi'nin Tayvan Boğazı'ndaki duruma askeri müdahalede bulunulabileceği yönündeki açıklamalarına karşılık, Japonya'yı açıkça uyararak bu tür bir eylemin "kaçınılmaz bir yenilgiyle" sonuçlanacağını bildirdi.

Çin Savunma Bakanlığı resmi temsilcisi Jiang Bin, Japonya liderinin açıklamalarını "Çin’in iç işlerine kaba bir müdahale" ve "son derece sorumsuz ve tehlikeli" olarak nitelendirdi. Bin, bu açıklamaların "Tek Çin" ilkesini ve uluslararası ilişkilerin temel normlarını ciddi şekilde ihlal ettiğini vurguladı.

Açıklamada şu sert ifadeler yer aldı:

"Eğer Japonya tarihten ders çıkarmaz ve risk almaya ya da Tayvan Boğazı’ndaki duruma güç kullanarak müdahale etmeye kalkışırsa, Çin Halk Kurtuluş Ordusu karşısında kaçınılmaz olarak yenilgiye uğrayacak ve bunun bedelini ağır şekilde ödeyecektir."

Daha önce Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Dışişleri Sözcüsü Lin Jian, Takaichi’nin ifadelerini "açıkça kışkırtıcı" olarak nitelendirmiş ve Japonya’nın "derhal bu tutumunu düzeltmesini" talep ederek, aksi halde "tüm sonuçlarına katlanacağını" dile getirmişti.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA