Almanya ve İsrail destekçisi bazı sivil toplum kuruluşları, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kendilerinden "Filistin" yerine "Filistin Devleti" ifadesini kullanmalarını istediğini açıkladı.
UCM’de yürütülen Filistin soruşturmasında, Mahkemenin yargı yetkisine dair yazılı beyan verenler arasında Almanya, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Prof. Dr. David Chilstein, İsrailli mağdurların avukatı Yael Vias Gvirsman, Kudüs Adalet Enstitüsü, Avrupa Hukuk ve Adalet Merkezi (ECLJ), İngiliz Avukatlar için İsrail (UKLFI) grubu, ALMA - Uluslararası İnsancıl Hukukun Geliştirilmesi Derneği ve İsrail Hukuk Merkezi yer alıyor. Bu gruplar, dilekçelerindeki "Filistin" ifadesini "Filistin Devleti" olarak değiştirerek yeniden sunduklarını duyurdu.
Açıklamada, düzeltme talebinin mahkemeden geldiği belirtildi.
UCM'ye taraf ülkeler Konseyi, 2 Ocak 2015 tarihinde Mahkeme'nin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü'ne katılım belgesini BM Genel Sekreterine tevdi eden Filistin'i, UCM'ye üye devlet olarak kabul ediyor.
Filistin Devleti'ni tanıyan ülke sayısı, 7 Ekim'den bu yana artış göstererek 146'ya yükseldi.
Diğer İçerikler
Dışişleri Bakanı Fidan İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile Görüştükten Sonra ABD Büyükel..
Kanada Milletvekili: “Ülkedeki Bütün İsrail Askerlerinin Soruşturulmasını, Gerekirse ..
Arktik Bölgesi’nin Güvenliğine Dikkat Çeken NATO Genel Sekreteri Rutte, Hırvatistan’d..
ABD ve İngiltere Karşı Karşıya: ABD Tehditlerine Karşı Londra’nın Grönland’a Asker Gö..
Filistinli Yazarın Programdan Çıkarılması Avustralya’da Büyük İnfiale Sebep Oldu, 180..
Venezuela Halkı ABD’ye Karşı Sokaklara İndi, Washington Vatandaşlarına Ülkeyi Terk Et..