Türkiye’nin, Katar'dan Eurofighter Savaş Uçağı Alacağı İddia Edildi

Türkiye, Katar Hava Kuvvetleri envanterindeki ikinci el Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını satın almak için görüşmelerini sürdürüyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Türkiye, hava kuvvetlerinin modernizasyonu kapsamında Katar Hava Kuvvetleri envanterindeki ikinci el Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını satın almak için görüşmelerini sürdürüyor. Bu gelişme, Türkiye'nin hava gücünü güçlendirme çabalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Katar, 2017 yılında BAE Systems ile 6,7 milyar dolarlık bir anlaşma yaparak 24 adet Eurofighter Typhoon uçağı satın almıştı. Bu uçaklar, dijital aviyonik sistemler, Captor-E aktif elektron taramalı dizi (AESA) radarları ve geliştirilmiş savunma sistemleriyle donatılmış en modern versiyonlar arasında yer alıyor

Türkiye'nin bu uçakları satın almayı planlaması, mevcut F-16 filosunun yaşlanması ve yerli üretim KAAN savaş uçağının üretim sürecinin devam etmesi nedeniyle hava kuvvetlerinde bir kapasite açığı oluşmasını önlemeyi amaçlıyor. KAAN uçağının 2028 yılına kadar envantere girmesi bekleniyor.

Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, Türkiye'nin Katar'dan 24 adet Tranche 3A Eurofighter Typhoon uçağını alması bekleniyor. Ancak, bu satışın gerçekleşebilmesi için Eurofighter konsorsiyumu ülkelerinin onayı gerekmektedir.

Türkiye'nin bu adımı, hava kuvvetlerinin modernizasyonu ve bölgesel güvenlik stratejileri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA