Trump, İran'a Saldırıları 5 Gün Erteleme Kararının Ardından İsrail’den Elektrik Santrallerini Hedef Almamasını İstedi

ABD’nin, İsrail’den İran’daki elektrik santrallerini hedef almamasını talep ettiği öne sürüldü. Gelişmenin, Başkan Donald Trump’ın saldırıları 5 gün erteleme kararının ardından geldiği iddia edildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD’nin, İsrail’den İran’daki elektrik santrallerini hedef almamasını istediği ileri sürüldü. İsrail basınına dayandırılan haberde, Washington yönetiminin bu yönde Tel Aviv’e talepte bulunduğu belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili, “ABD, İran’daki elektrik santrallerini hedef almamamız için bizden talepte bulundu” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce İran’ın enerji altyapısına yönelik saldırıları 5 gün süreyle erteleme kararı aldığı hatırlatılırken, bu kararın ardından Washington’un tutumunda değişiklik olduğu öne sürüldü.

İsrailli yetkili, Katar’ın ABD üzerindeki baskısının Trump’ı etkilediğini savunurken, İran’ın enerji altyapısına yönelik olası saldırıların bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getireceğinin değerlendirildiğini aktardı.

Öte yandan ABD’nin İran'a yönelik saldırılarına devam edeceği ancak saldırılara ara verilmesinin yalnızca Tahran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları kapsayacağı da iddialar arasında.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA