Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan’a yönelik önemli bir askeri satış paketini onayladı. Pentagon’un Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) tarafından hazırlanan ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kabul ettiği teklif, Suudi Arabistan’ın mevcut F-15 savaş uçaklarının idamesi ve operasyonel kabiliyetinin sürdürülmesine yönelik ekipman ve hizmetlerin satılmasını içeriyor.
Satış çerçevesinde Riyad’a sunulması planlanan yaklaşık 3 milyar dolarlık paket, uçakların yedek ve onarım parçaları, yer destek ekipmanları, yazılım hizmetleri, personel eğitimi ile mühendislik, teknik ve lojistik destek gibi kapsamlı unsurları kapsıyor. Bu tür destek paketleri genellikle savaş uçaklarının uzun vadeli uçuş hazır bulunuşluğunu artırmak için kritik öneme sahiptir.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kongre’ye bildirilen teklifin gerekçesinde, satışın “Körfez bölgesinde NATO üyesi olmayan önemli bir müttefikin güvenliğini güçlendirerek ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyeceği” belirtildi. Önerilen satışın bölgesel denge üzerinde olumsuz etkisi olmayacağı da ifade edildi.
Diğer İçerikler
İran’a Saldırırlarsa Harika Olur Diyen Trump, Dışişleri Bakanı Fidan’ın “Böyle Tehlik..
Kıbrıs’taki İngiliz Üssü’nün Güvenlik Tehdidi Olduğunu Belirten Halk Sokaklara Döküld..
İsrail Gazetesi Jerusalem Post İran’a Saldırının Küresel Çapta Yahudi Karşıtlığını Yü..
ABD ve İsrail’in İran’a Saldırısının Washington’a Bir Haftalık Maliyetinin 6 Milyar D..
Pezeşkiyan-Aliyev Telefon Görüşmesinden Sonra İki Devlet Arasındaki İlişkiler Normall..