Suudi Arabistan ABD’den F-15 Savaş Uçakları İçin 3 Milyar Dolarlık Ekipman Alacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın F-15 savaş uçaklarının idamesi ve takviyesi amacıyla yaklaşık 3 milyar dolarlık askeri ekipman ve hizmet alımına onay verdi. Bu paket, yedek parça, eğitim, teknik destek ve lojistik hizmetleri kapsayacak.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan’a yönelik önemli bir askeri satış paketini onayladı. Pentagon’un Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) tarafından hazırlanan ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kabul ettiği teklif, Suudi Arabistan’ın mevcut F-15 savaş uçaklarının idamesi ve operasyonel kabiliyetinin sürdürülmesine yönelik ekipman ve hizmetlerin satılmasını içeriyor.

Satış çerçevesinde Riyad’a sunulması planlanan yaklaşık 3 milyar dolarlık paket, uçakların yedek ve onarım parçaları, yer destek ekipmanları, yazılım hizmetleri, personel eğitimi ile mühendislik, teknik ve lojistik destek gibi kapsamlı unsurları kapsıyor. Bu tür destek paketleri genellikle savaş uçaklarının uzun vadeli uçuş hazır bulunuşluğunu artırmak için kritik öneme sahiptir.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kongre’ye bildirilen teklifin gerekçesinde, satışın “Körfez bölgesinde NATO üyesi olmayan önemli bir müttefikin güvenliğini güçlendirerek ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyeceği” belirtildi. Önerilen satışın bölgesel denge üzerinde olumsuz etkisi olmayacağı da ifade edildi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA