Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara’dan Paris Ziyareti: Gündemde Yeniden Yapılanma ve İsrail Saldırıları Var

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara, göreve geldikten sonraki ilk Avrupa ziyareti kapsamında Fransa’nın başkenti Paris’e giderek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Görüşmede ekonomik kalkınma, yeniden inşa süreci ve İsrail'in saldırıları ele alındı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara, göreve gelmesinin ardından ilk Avrupa ziyaretini Fransa'ya gerçekleştirdi. Şara, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine başkent Paris'e giderek, Elysee Sarayı’nda resmi temaslarda bulundu.

Suriye devlet ajansı SANA'nın Enformasyon Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre, iki liderin gündeminde Suriye’nin savaş sonrası yeniden yapılanma süreci, özellikle enerji ve havacılık sektörlerinde iş birliği olanakları yer aldı.

Görüşmelerde, İsrail’in Suriye topraklarına yönelik süregelen saldırılar da gündeme taşındı. Şara'nın, bu saldırıların 1974 ateşkes anlaşmasının ihlali anlamına geldiğini ifade ettiği bildirildi. Ayrıca Şara, Suriye’nin egemenliğini koruma konusundaki kararlılıklarını Macron’a iletti.

Bunun yanı sıra, Lübnan ile ikili ilişkiler ve bölgesel diplomatik girişimlerin de görüşme başlıkları arasında yer aldığı aktarıldı. Fransa tarafının ise Suriye’nin istikrarı ve yeniden entegrasyonu konusundaki süreci dikkatle izlediği ve bu yöndeki adımları destekleyeceği kaydedildi.

Ziyaret, Fransa'nın Suriye’de yeniden etkin bir rol üstlenme isteğinin ve Batılı ülkelerin Suriye’ye yönelik politikalarda yeni bir sayfa açma arayışının işareti olarak yorumlandı.

 

KAYNAKLAR

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA