Lukaşenko Belarus’un Ermenistan Üzerinden Basra Körfezi’ne Açılma Konusuyla İlgilendiğini Söyledi

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk’te İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı görüşmede, Ermenistan üzerinden İran ve Basra Körfezi’ne ulaşım imkanlarını değerlendirdiklerini söyledi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk’te İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Belarus’un Ermenistan üzerinden İran ve Basra Körfezi’ne erişim sağlama olasılığıyla ilgilendiğini belirtti.

Lukaşenko, görüşmede Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ile İran arasında başlayan serbest ticaret anlaşmasının, ticari bağların coğrafi kapsamını genişlettiğini ve katılımcı ülkeler için yeni pazarlar açtığını ifade etti. “En ilginç kısmı, bizim ürettiğimiz ve satışında bazı sorunlar yaşadığımız her şeyin İran’ın ihtiyacı olmasıdır” diyen Lukaşenko, İran’ın Belarus hükümetine Rusya ve İran üzerinden lojistik rotaları daha aktif kullanmaları yönünde teşvikte bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Belarus lideri, söz konusu güzergahın stratejik önemine dikkat çekerek, Rusya – Ermenistan – İran hattının Basra Körfezi’ne açılan yeni bir lojistik yolu temsil ettiğini ve bu yolla Belarus’un ticari erişimini artırmayı hedeflediğini kaydetti.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA