İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin’e yönelik artan şiddet olayları ve İsrail’in Gazze’yi işgal planlarına yanıt olarak 25 Ağustos’ta olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı düzenliyor. Türkiye’yi toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil edecek. Fidan aynı zamanda toplantının başkanlığını da üstlenecek.
Toplantıda, Gazze’de yaşanan insani kriz, abluka ve zorla göç ettirme gibi durumlara karşı üye ülkelerin ortak tutumu ele alınacak. İİT yetkilileri, toplantının bölgedeki gerginliği azaltma ve uluslararası toplumun güçlü bir mesaj vermesi açısından kritik olduğunu belirtti.
İsrail’in 8 Ağustos’ta onayladığı plan kapsamında, Gazze’nin kuzeyindeki bölgenin işgal edilmesi ve ilk etapta yaklaşık bir milyon Filistinlinin güney bölgelere kaydırılması öngörülüyor. Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz, planı kamuoyuna duyurmuştu.
İİT toplantısı, üye ülkeler arasında dayanışmayı pekiştirmek ve Gazze’deki insani krizin çözümü için ortak adımlar belirlemek amacıyla önem taşıyor.
Diğer İçerikler
2013'teki Kanlı Reyhanlı Saldırısının Planlayıcısı Terörist Mihraç Ural'ın Yardımcısı..
Türkiye'de Güçlenen Deniz Savaş Araçları Konusunda Dehşete Düşen Soykırımcı İsrail, A..
Dünya İslam Alimleri Birliği Başkanı Ali El-Karadaği "İslami Birleşmiş Milletler" Kur..
Savunma Bakanları, Genelkurmay Başkanları ve İstihbarat Başkanlarının Katıldığı Mekke..
İsrail Maariv Gazetesi Libya, Suriye, Lübnan'dan Sonra ABD'nin Çekildiği Irak'taki Bo..
Sofya'yı Ziyaret Etmek İsteyen Bartholomeos'a Bulgar Din Adamlarından Yoğun Tepki ve ..
Kıbrıs’lı Rumlar Sözde Bağımsızlık Gününde İsrail Silahlarıyla Gösteri Yaptı: Ankara’..