Erdoğan’dan Mesaj: “Her Türlü Senaryoya Hazırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Gazze'deki soykırımdan İran’a yönelik saldırılara, CHP’ye eleştirilerden savunma sanayi hedeflerine kadar birçok başlıkta açıklamalarda bulundu. “Biz barış için çabalarız ama saldırıya da boyun eğmeyiz” diyen Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel gelişmelere karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Erdoğan'dan Ana Muhalefete Sert Eleştiri ve Milli Birlik Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı değerlendirmede ana muhalefet partisi CHP’yi sert sözlerle eleştirerek, bayramın birleştirici ruhuna rağmen CHP'nin toplumdan ayrıştığını ve siyasi kutuplaşmayı körüklediğini belirtti. “Türkiye'nin kronikleşmiş muhalefet açığı giderek derinleşiyor,” diyen Erdoğan, CHP yönetimini sağduyuya ve etkin pişmanlığa davet etti. Ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan, mazot ve asgari ücret üzerinden yapılan eleştirilere rakamlarla yanıt vererek, yeni yatırım teşvik programının büyüklüğünün 500 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı. Muhalefeti şeffaflıktan uzaklaşmakla suçlayan Erdoğan, “Kameralara bant çekerek neyi saklamaya çalıştıklarından bahsetsinler,” ifadelerini kullandı. Mecliste ortak irade ve milli meselelerde birlik çağrısında bulunan Erdoğan, “Milletimiz şahsi ikbal kavgası değil, sorunlarıyla hemhal olan siyasetçiler görmek istiyor,” diyerek tüm siyasi partileri sorumlulukla hareket etmeye çağırdı.

Kudüs ve Gazze Mesajı: “Netanyahu, Hitler’i Geride Bıraktı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı’nda Gazze'de yaşanan insanlık dramını sert sözlerle eleştirdi. İsrail'in 620 gündür Filistin halkına yönelik uyguladığı soykırıma dikkat çeken Erdoğan, “İkinci Dünya Savaşı'nın en dehşetli fotoğrafları, videoları bugün Gazze'den gelen görüntüler yanında inanın çok ama çok masum kalıyor. Avrupa'daki o Holokost sürecinde Gazze'deki kadar dehşetli, Gazze'deki kadar acı, insanlık dışı, vicdan dışı, Gazze'dekine benzer görüntüler oluşmamıştır. Netanyahu soykırım suçunda zalim Hitler'i çoktan geride bırakmıştır.” dedi.

İran’a Destek Mesajı: “Savunması Meşrudur”

İsrail’in İran içindeki hedeflere düzenlediği saldırılara da değinen Erdoğan, İran’ın kendisini savunma hakkının meşru olduğunu söyledi:

“İran, hukuk tanımayan, kural tanımayan, ilkesi olmayan, şımarık, şımartılmış, gözü dönmüş bir ülke tarafından çok açık bir şekilde saldırıya uğramıştır. Üstelik bu saldırılar İran'ın nükleer müzakereleri devam ederken düzenlenmiştir. Kendisi nükleer silahlara sahip olan, üstelik nükleer çalışmalarında hiçbir uluslararası kuralı tanımayan İsrail, müzakerelerin bitmesini beklemeden, sonucu beklemeden tam olarak terör eylemi gerçekleştirmiştir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bütün dünyanın, bütün insanlığın gözleri önünde yapılan bu saldırganlık karşısında ne yazık ki başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kurumlar ve devletler sessiz kalmakta, hatta bazıları maalesef bu haydutluğa alenen destek vermektedir,” ifadelerini kullandı. Gazze'de 625 gündür insanlığın utancı olan bir tablonun yaşandığını vurgulayan Erdoğan, “Sükut edenler, şimdi ateş hızla tüm bölgemize yayılırken yine derin bir sessizliğe bürünmüşlerdir,” dedi. Erdoğan, “Bu saldırganlık, bu kural tanımazlık, bu devlet terörü ve haydutluk karşısında sessiz kalmak olan bitene özellikle rıza göstermektir. İsrail'in bu şımarıklığına destek verenler kadar sessiz kalanların da eline, alnına katledilen sivillerin, öldürülen bebeklerin, çocukların kanı sıçramıştır ve o kan lekesi o ellerden, o alınlardan asla temizlenmeyecektir,” şeklinde konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kan ve utanç lekesi sadece Netanyahu'nun eline, alnına değil; sadece onu destekleyen Siyonistlerin eline, alnına değil; aynı zamanda susan, sessiz kalan, tepkisiz kalan herkesin eline, alnına, varsa vicdanına da bulaşmıştır. Hem Gazze hem Suriye, Lübnan, Yemen'e hem de komşumuz İran'a yönelik bu insanlık dışı saldırganlığın durması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da sabırla devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin durduğu yeri net bir şekilde ortaya koyarak, “Biz çatışmanın, şiddetin, zulmün tarafında değil; hakkın, adaletin, diyalog ve diplomasinin tarafındayız,” dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan bir işletme değil, köklü bir devlet olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Devlet tecrübemiz ve millet olarak yüzyıllara dayanan birikimimiz bu sürecin en büyük referans kaynağıdır,” ifadelerini kullandı. Erdoğan, İsrail’e destek veren ve Hamas’ı hedef alan kesimlerin eleştirilerini ise ciddiye almadıklarını belirterek, Türkiye’nin adımlarını devlet ciddiyetiyle belirlediğini söyledi.

“Her Türlü Senaryoya Hazırız”

İsrail-İran geriliminin Türkiye’ye olası etkilerine değinen Erdoğan, tüm senaryolara karşı hazırlıklı olunduğunu vurguladı:

“Bu saldırıların Türkiye'ye olası etkileri konusunda bütün kurumlarımız, ilgili bütün arkadaşlarımız teyakkuz halinde. Her türlü olumsuzluğa, her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz.”

"13 Haziran'dan bu yana yoğun bir diplomasi trafiği içindeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Haziran’dan bu yana yoğun bir diplomasi trafiği yürüttüklerini belirterek, “Amerikan Başkanı Sayın Trump ve İran Cumhurbaşkanı Sayın Pezeşkiyan ile iki kez görüştük. Bölgemizdeki kardeş ülkelerin liderleriyle de temas halindeyiz. Sayın Putin’le de meseleyi enine boyuna değerlendirdik,” dedi. Türkiye’nin nükleer meselenin diplomasiyle çözümü için en başından beri çaba gösterdiğini ifade eden Erdoğan, silahların susması adına üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Erdoğan ayrıca, İsrail’in saldırganlığı karşısında komşu ülkelerin, özellikle de İran’ın gerekli dersleri çıkarması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer bölgemizde ortak bir tedbir alınacaksa herkes şapkasını önüne koyup düşünmelidir,” ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz, içimizdeki Truva atlarına karşı kazanılmış bir zaferdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yaşanan darbelerin hiçbirinin tesadüf olmadığını vurgulayarak, “Türkiye'de neredeyse her yıl, 10 yılda bir tekrarlanan hiçbir darbe tesadüfen yapılmamıştır. Hiçbir darbe vatanperver eller tarafından kurgulanmamıştır,” dedi. 15 Temmuz başta olmak üzere tüm darbelerin arkasında aynı karanlık yapıların bulunduğunu belirten Erdoğan, “15 Temmuz sadece FETÖ’cü hainlere değil, emperyalizmin içimizdeki Truva atlarına karşı da kazanılmış bir zaferdir,” ifadelerini kullandı.

"Savunmada Tam Bağımsızlık ve Barışta Kararlılık Mesajı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin son 23 yılda savunma sanayinde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirterek, “İrademize vurulan prangaları tek tek parçaladık. Öğrenilmiş çaresizliklere son verdik,” dedi. Yerli ve milli savunma sanayi projeleriyle Türkiye’nin artık kendi hava sahasını koruyabilecek seviyeye ulaştığını vurgulayan Erdoğan, caydırıcılığın daha da artırılacağını ve kimsenin Türkiye'ye saldırmayı aklından bile geçiremeyeceğini ifade etti. “Kimsenin toprağında gözümüz yok, tek isteğimiz bölgemizde barış, iş birliği ve istikrardır,” diyen Erdoğan, Türkiye'nin barış için çabalamaya devam edeceğini; ancak her saldırıya da gereken cevabı verecek güçte olduğunu belirtti. Diplomatik girişimlerin süreceğini söyleyen Erdoğan, içeriden ya da dışarıdan gelecek her saldırının karşısında milletin ve hükümetin çelikten iradesinin duracağını sözlerine ekledi.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA