ABD’li teknoloji milyarderi Elon Musk, çocuk istismarıyla suçlanan ve 2019’da hapishanede şüpheli şekilde ölen Jeffrey Epstein dosyasının yeniden açılması gerektiğini belirterek Washington gündemini sarstı. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Musk, “Amerikan halkı gerçekleri bilmeye layık. Hangi politikacılar ve elitler Epstein ile ilişkiliyse öğrenilmeli” dedi. Musk, bu açıklamasında yeni kurmayı planladığı siyasi partinin önceliğinin Epstein dosyalarını kamuoyuna açıklamak olacağını da vurguladı.
Elon Musk eski Beyaz Saray Başdanışmanı Steve Bannon’un Epstein ile bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Musk’ın bu açıklaması kamuoyunda şok etkisi yarattı. Bannon cephesinden ise şu ana kadar resmi bir yanıt gelmedi.
Diğer yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump'a katıldığı bir oturumda yöneltilen Epstein dosyasıyla ilgili bir soru tepkiyle karşılandı. Soruyu duyan Trump, sert bir yanıt vererek, “Hâlâ Epstein hakkında mı konuşuyorsunuz? Bu adam yıllardır konuşuluyor. İnsanlar hâlâ bu sapık hakkında mı konuşuyor? Epstein hakkında bir soru sorduğuna inanamıyorum…” ifadelerini kullandı.
MAGA’da Hayal Kırıklığı
Trump’ın ikinci döneminde Epstein ve benzeri dosyaların açılacağı beklentisi içinde olan MAGA taraftarları, dosyanın başkan Trump ve ekibi tarafından el birliğiyle örtbas edilmesinden hayal kırıklığı duyuyor ve güven aşınması yaşıyorlar. Başkan Yardımcısı JD Vance, FBI başkanı Kash Patel gibi yönetim içindeki bazı isimler seçimler öncesinde Epstein dosyasının ifşa edilmesinin hararetli savunucuları idi.
Diğer İçerikler
Gazze’de Ateşkes Müzakerelerinin Bittiği Saatlerde İsrail Karasuları Açıklarında Akde..
TDT Liderler Zirvesi’ne Ortak Alfabe ve Ortak Ordu Konusu Damgasını Vurdu: Zirve Lide..
Trump’ın Hevesi Kursağında Kaldı: 2025 Nobel Barış Ödülü Venezuela’lı Kadın Siyasetçi..
Geleneksel Hale Gelen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı Ankar..
Başbakan Sanchez’in Teklifi Üzerine İspanya Parlamentosu İsrail’e Silah Satışını Yasa..
Hindistan Genelkurmay Bakan Yardımcısı Mayıs Ayındaki 4 Günlük Savaşta Yenilmelerinin..
BM Gazze’de 54 Bin Çocuğun Yetersiz Beslenme Tehlikesiyle Karşı Karşıya Olduğu Konusu..