Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: İsrail İzole Oluyor, Filistin’i Tanıma Süreci Hemen Başlamalı

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, İsrail’in diplomatik olarak giderek yalnızlaştığını belirterek, Filistin devletini tanıma sürecinin hemen başlatılması gerektiğini vurguladı. Wadephul, “İki tarafın halkına barış, güvenlik ve onur içinde bir yaşam sunabilecek tek yol müzakere edilmiş iki devletli çözümdür” dedi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Filistin devletini tanıma sürecinin “hemen başlaması” gerektiğini söyledi. İsrail’in Filistin meselesinde uluslararası alanda giderek azınlıkta kaldığını belirten Wadephul, tanıma sürecinin iki devletli çözüm müzakerelerinin bir sonucu olacağını ancak bu sürecin geciktirilmeden başlatılması gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki insani kriz nedeniyle İsrail’in diplomatik olarak izole olduğunu vurgulayan Alman Bakan, Berlin hükümetinin tek taraflı adımlara karşılık vereceğini dile getirdi. İsrail ve Filistin’e düzenleyeceği ziyaret öncesi açıklamalarda bulunan Wadephul, “İki tarafın halkına barış, güvenlik ve onur içinde bir yaşam sunabilecek tek yol müzakere edilmiş iki devletli çözümdür” dedi.

Almanya, İsrail’in en sadık diplomatik müttefiklerinden biri olarak biliniyor. Ancak Wadephul, İsrail hükümetindeki bazı isimlerin açık “ilhak” tehditlerine dikkat çekerek, giderek artan sayıda Avrupa ülkesinin müzakereler yapılmadan da Filistin devletini tanımaya hazır olduğunu belirtti.

Wadephul’un İsrailli mevkidaşı Gideon Saar ve Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un yanı sıra Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere Batı Şeria’ya gidecek.

Gazze’deki zulüm nedeniyle İsrail üzerindeki uluslararası baskı artarken, son zamanlarda İsrail’in uluslararası alanda giderek yalnızlaştığı ve çok sayıda devletin artık Filistin’i tanımaya başladığı dikkat çekiyor

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA