SPK El Konulan Şirketlerin Tasfiye Süresini 3 Aydan 6 Aya Çıkardı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye edilecek yatırım fonlarının tasfiye süresini portföy yapıları ve piyasa gelişmelerini dikkate alarak 3 aydan 6 aya çıkardı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye edilecek yatırım fonlarına ilişkin süreyi 3 aydan 6 aya çıkardı. 

SPK tarafından alınan yeni ilke kararları kapsamında, 17 Eylül'de duyurulan fon tasfiye usul ve esaslarında değişikliğe gidildi. Buna göre, tasfiye edilecek fonların portföy yapıları ve piyasa gelişmeleri dikkate alınarak daha önce azami 3 ay olarak belirlenen tasfiye süresi 6 aya yükseltildi. 

Kurul, 17 Eylül'de 7 portföy yönetim şirketinin tasfiye edilen 131 yatırım fonuna ilişkin süreçlerin yürütülmesi için Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankasını yetkilendirmişti. Söz konusu süreçlerin daha önce en fazla 3 ay içinde tamamlanması öngörülmüştü. 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA