ABD merkezli Defense News dergisi tarafından her yıl açıklanan “Defense News Top 100” listesi açıklandı. Listeye Türkiye’den ASELSAN, TUSAŞ, Roketsan, ASFAT ve MKE olmak üzere 5 şirket girdi.
ASELSAN, 3 milyar 541 milyon dolarlık savunma sanayi geliriyle listenin 43. sırasında yer aldı ve Türkiye’nin en üst sıradaki firması oldu. TUSAŞ, geçen yılki konumuna göre 3 basamak yükselerek 47. sıraya çıktı. Roketsan, istikrarlı performansını koruyarak 71. sırada konumlandı.
Listeye son yıllarda giren ASFAT, önemli bir yükseliş kaydederek 78. sıraya yerleşti. Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ise 4 basamak yükselerek 80. sırada kendine yer buldu.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Firmalarımızın başarıları Türk mühendislerinin azminin ve savunma sanayi ekosistemindeki güçlü sinerjinin göstergesidir” ifadelerini kullandı. Görgün ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayiinde sürdürülebilir büyüme stratejisiyle hem bugünü hem geleceği hedeflediğini vurguladı.
Diğer İçerikler