7 Ekim tarihinde, AK Parti’nin yasama yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, CHP’den istifa ettikten sonra AK Parti’ye katılan Cemil Tugay’a AK Parti rozeti takıldı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nu tekrardan CHP’nin genel başkanlık görevine getiren mutlak butlan kararından sonra Cemil Tugay, 18 Haziran’da partiden istifa ettiğini duyurarak bağımsız olarak görevine devam ettiğini söyledi.
Yaz aylarında Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı söylemler öne çıktığında, 13 Ağustos’ta yaptığı konuşmasında başka bir partiye geçebileceği konusunda “Bağımsız kalacağım, bağımsız kalacağımı da defalarca söyledim” açıklamasında bulundu.
Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar, yine 30 Ağustos’ta Beştepe’de gerçekleştirilen görüşmenin ardından gündeme geldi. Ancak Tugay, yakın zamanda AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddiaları reddederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmir’de gelecekte gerçekleştirilebilecek projelerden bilgiler verdiğini açıkladı.
6 Ekim’de AK Parti’nin sosyal medya hesabında, çöplerle kaplı bir alanın çiçeklerle kaplandığı bir video İzmir Marşı eşliğinde yayımlandı ve videonun sonunda 7.10.2026 tarihi gösterildi. Ancak Tugay’ın ismi videoda yer almadı.
7 Ekim’de gerçekleşen AK Parti’nin yasama yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’a AK Parti rozetini taktı ve Tugay resmen AK Parti’ye katılmış oldu. Bu hareketle AK Parti, tarihinde ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimini ele almış oldu.
Kaynak: Euronews
Diğer İçerikler
İzmir Bayraklı Belediyesi’nde Başlatılan Yolsuzluk Soruşturmasında 45 Kişi Gözaltına ..
Yolsuzluk Soruşturmasıyla Gözaltına Alınan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile Bir..
Fatma Betül Sayan Kaya ve Kocası Haksız Yere Elde Ettikleri Paraları İndirimden Fayda..
Fon Soruşturmasında 5'inci Dalga! Bakan Gürlek'ten Net Mesaj: Haksız Kazancın İzi Son..
Fon Soruşturmasında Peş Peşe Yeni Kararlar: 5 Şirket TMSF'ye Devredildi, İki Tera Yön..
Mersin'de 59 Kişiye Gözaltı Kararı: 3 Belediyede 1,4 Milyar TL'lik Kamu Zararı İddias..