Trabzon ile Rusya'nın Soçi kenti arasındaki deniz ulaşımı, 14 yıl aradan sonra yeniden başladı. Lider Line şirketine ait Seabridge isimli feribotla düzenlenen ilk sefer, Trabzon Limanı’ndan hareket ederek başarıyla tamamlandı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, seferlerin yeniden başlamasının hem ekonomik hem de turistik açıdan önemli bir adım olduğunu söyledi. Çelebi, 1990-2000 yılları arasında oldukça yoğun olan bu seferlerin, 2014 Soçi Olimpiyatları öncesinde getirilen kısıtlamalar nedeniyle durduğunu, şimdi ise yeniden başlamasının, iki şehir arasındaki ticari ve turistik bağları güçlendireceğini söyledi.
Lider Line Yönetim Kurulu Üyesi Aykan Üçüncü ise seferlerin kış sezonunda Trabzon’dan çarşamba ve pazar, Soçi’den ise perşembe ve pazartesi günleri yapılacağını belirtti. Yaz döneminde talebe göre sefer sayısının artırılacağını söyleyen Üçüncü, “Yazın 2 günde bir sefer planlıyoruz. Çok yoğun bir talep var. Ofis telefonları devamlı çalıyor. Trabzon halkı için de büyük bir heyecan. Biz beklediğimizin çok daha üstünde bir talep görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bilet fiyatları hakkında da bilgi veren Üçüncü, “Araç ile yolculuğu 500 dolar olarak belirledik. Oturarak gidecek yolcular için de 70 dolar. Süit odalarımız var 2 kişi kalınabilen, bunları da 220 dolar olarak belirledik. Normalde gemimiz buradan çıktığı zaman 5 ya da 6 saat içinde Soçi’ye varabilme seyrine sahip” dedi.
Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ İşletme Müdürü Nurullah Bilgin ise seferlerin Trabzon Limanı’na hareketlilik kazandıracağını ifade etti.
Diğer İçerikler