Prens Faysal, Riyad’da düzenlenen Gelecek Yatırım Girişimi (FII) sırasında yaptığı bir röportajda, "Gazze'deki yıkımın boyutları ve sıradan Filistinlilerin insan hayatlarının gerçekten değersizleştirilmesi, herkesin çıkarına aykırı bir döngüyü besleyecektir" ifadelerini kullandı.
Prens Faysal, İsrail'in saldırılarının sürdüğü, sivillerin sığınacak güvenli alan bulamadığı ve insani yardıma erişimin engellendiği bu koşullarda, bu durumun ancak bir tür soykırım olarak nitelendirilebileceğini belirtti. Ayrıca, Filistin devleti kurulmadan İsrail ile uzlaşının sağlanmayacağını ve talepler karşılanana kadar bekleyeceklerini ifade etti.
Bağımsız bir Filistin devletinin tanınması için çeşitli adımların atılması gerektiğini belirten Faysal, bunun İsrail'in kabul edip etmemesine bağlı olmadığını ifade ederek "Bu uluslararası hukuk ilkelerine bağlı. İsrail Devleti'nin kurulmasına yol açan Birleşmiş Milletler kararlarının da açıkça bir Filistin devletini öngördüğünü söyleyebilirim. Dolayısıyla bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor." dedi.
Diğer İçerikler
İran, ABD ve İsrail’e Ait Büyük Teknoloji Şirketlerini Düşman Hedefler Olarak İlan Et..
ABD-İsrail'in İran'a Başlattığı Savaş Nedeniyle Ortadoğu Ülkelerinin Seyahat ve Turiz..
Hırvatistan Cumhurbaşkanı, İran’ın Zagreb Büyükelçiliğini “Terör Yuvası” Olarak Nitel..
İran’ın Karşı Saldırıları ile İsrail’in Savunma Sistemleri Aşıldı, Jerusalem Post Füz..