AA
Vucic, Sırbistan'ın Kraljevo şehrine geçekleştirdiği ziyarette basına açıklamalarda bulundu.
"Bağımsız karar verme" noktasında kararlı olduklarına işaret eden Vucic, "Büyük güçler arasındaki durumun karmaşıklaştığı bu ortamda, Sırbistan, hayatta kalmak için her şeyi yapacak." diye konuştu.
Vucic, Sırbistan'ın bölgede en hızlı gelişen ülke olduğunu, bu durumun komşularını mutsuz ettiğini savundu.
Vucic, ülkesinin ulusal çıkarlarını dikkate alarak Rusya'ya yaptırım uygulamama kararı aldıklarını ve bu kararın hala geçerli olduğunu ifade etti.
Avrupa Birliği (AB) yolunda kalmak için gerekli tüm adımları atacaklarını kaydeden Vucic, "geleneksel dostlarını koruyacaklarını ve zor durumlarda onlara sırtlarını dönmeyeceklerini" dile getirdi.
Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Vucic, dünyadaki durumun sanıldığından daha karmaşık odluğunu, siyasi ve askeri anlamda en zor baharlardan birinin yaklaştığını söyledi.
Diğer İçerikler
Siber Saldırılar Mutfağa Girdi, Avrupa’da Yüzlerce Marketin Soğutma Sistemleri Isıtıl..
Başbakan Tusk Polonya Tarihinin En Büyük Skandalını Açıkladı: On Binlerce Polonya Vat..
İngiltere’nin Fairford Havaüssüne Yapılan Saldırı Sonrası Ortak Açıklama Yapan 29 Avr..
İngiltere’nin Milletvekilliğinden İstifa Eden Eski Başbakanı Starmer’ın Yerine Somali..
Protestocular Fransa'yı Altüst Etti: 300 bine Yakın İnsan Sokaklarda, %58'le Gelen Ma..