Putin’le Görüşen Erdoğan Akkuyu Nükleer Santralini Açma Noktasına Geldiklerini Açıkladı ve Yeni Ortak Santrallerin Kurulması Sinyalini Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde Türkiye-Rusya ilişkilerinin geldiği seviyeye dikkati çekerek, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde tamamlanma aşamasına gelindiğini söyledi. Erdoğan, Akkuyu’nun açılışıyla birlikte yeni nükleer santraller için de adımlar atılacağını ifade etti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında bulunduğu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. 

Ala Arça Devlet Konutu'nda gerçekleştirilen görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı. 

Erdoğan, Putin ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Türkiye-Rusya ilişkilerinin her döneme kıyasla bugün çok ileri bir düzeyde bulunduğunu belirtti. 

Rus turistlerin Türkiye açısından önemine de değinen Erdoğan, Antalya'nın önemli turist kaynaklarından birinin Rusya'dan gelen ziyaretçiler olduğunu ifade etti. 

Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinde enerji işbirliğinin önemine dikkati çekerek, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. 

"Şu anda artık Akkuyu Santrali'nin bitim dönemine girmiş vaziyetteyiz. Artık Akkuyu Santrali bitişi olsun, açılışını yapalım diye bekliyoruz." diyen Erdoğan, Akkuyu'nun açılışıyla birlikte yeni nükleer santrallerin kurulmasına yönelik adımların da atılacağını belirtti. 

Erdoğan, Türkiye ve Rusya arasında tarım ve enerji alanlarında güçlü bir işbirliği bulunduğunu da kaydetti. 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA