ABD'deki 50'den fazla büyük Yahudi örgütü, Papa Francis'ten İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda daha dikkatli olmasını ve "kışkırtıcı" ifadeler kullanmamasını talep etti. Koalisyon, Papa'nın açıklamalarının İsrail'in askeri kampanyasını çarpıttığını ve antisemitizmi körüklediğini iddia etti.
ABD'deki 50'den fazla büyük Yahudi örgütünden oluşan bir koalisyon, Papa Francis'ten İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla ilgili "kışkırtıcı" açıklamalarda bulunmayı bırakmasını talep etti.
Milliyet'in haberine göre, Büyük Amerikan Yahudi Örgütlerinin Başkanları Konferansı (Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations) çatısı altındaki gruplar Papa'nın İsrail ordusunu çocukları vurmak, hastaneleri ve okulları bombalamakla suçlayan son açıklamalarına atıfta bulundu.
Örgütler, bu tür açıklamaların "İsrail'in meşru askeri kampanyasını çarpıttığını ve antisemitizmi körüklediğini" öne sürdü. Grubun CEO'su William C. Daroff ve başkanı Harriet P. Schleifer tarafından imzalanan ve mektupta, "Amerikan Yahudi toplumu olarak sizden kışkırtıcı açıklamalarda bulunmaktan kaçınmanızı ve halklarımız arasında köprüler kurmanızı talep ediyoruz," ifadeleri yer alıyor.
Yahudi lobisi ayrıca, Papa'dan, Katolik Kilisesi'nin İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak tarafsız arabulucu rolünü sürdürebilmesi için açıklamalarında "daha dikkatli" olmasını istedi.
Papa ne demişti?
Papa, son haftalarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını defalarca kınadı ve ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve bölgeye acilen ihtiyaç duyulan insani yardımın ulaştırılması çağrısında bulundu.
22 Aralık'ta Vatikan'da Angelus duasını ettikten sonra şunları söyledi: "Ve acıyla Gazze'yi düşünüyorum, çok fazla zulmü, makineli tüfekle taranan çocukları, okulların ve hastanelerin bombalanmasını. Ne zulüm."
Diğer İçerikler
İsrail Kanal 12 Televizyonu Açıkladı: Netanyahu Trump’ın Gazze Planını “…”Trump da Ne..
Trump Netanyahu’ya Karşı Sertleşmeye Başladı: “Gazze ve Batı Şeria İlhak Edilmeyecek ..
Beyaz Saray’ı Sarsan Anket: ABD Halkının Yüzde 59'u ABD'nin Filistin Devletini Tanıma..
Putin’den Umduğunu Bulamayan Trump, Budapeşte Görüşmesi Konusunda Boşuna Vaktimi Harc..
ABD’nin Gazze İçin Kurduğu Koordinasyon Merkezinde Konuşan Vance, “Ateşkes Konusunda ..
İsrail Nefreti New York Seçimlerine Yansıdı: Siyonistlere Kızan Seçmen Müslüman Başka..
ABD’de 50 Eyalette 2500 Şehirde 7 Milyon Kişi Trump’ı Protesto Etti: “Krallara Hayır”..