Netanyahu Ateşkes Yapmaması İçin Trump’a Baskı Yapıyor

ABD basınında yer alan haberlere göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump’a ateşkes konusunda baskı yaptığı öne sürüldü. Görüşmelerin, İran ve Gazze başta olmak üzere bölgesel gelişmeler çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD merkezli Reuters ve Axios’un aktardığına göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmelerde ateşkes sürecine ilişkin baskı kurduğu iddia edildi. Haberlere göre Netanyahu’nun, özellikle İran ve Gazze bağlamındaki gelişmelerde daha sert bir tutum benimsenmesini talep ettiği ifade edildi.

Reuters’ın aktardığı bilgilere göre, iki lider arasında gerçekleştirilen görüşmelerde İran ile yürütülen diplomatik süreçler de ele alındı. Netanyahu’nun, ABD’nin İran’la müzakerelerinde daha kapsamlı ve sert şartlar içeren bir yaklaşım benimsemesini istediği, bu çerçevede Washington üzerinde baskı kurmaya çalıştığı belirtildi.

Axios’a dayandırılan haberlerde ise Netanyahu’nun, ateşkes ve diplomasi odaklı girişimlere mesafeli yaklaşarak, askeri seçeneklerin masada tutulmasını savunduğu öne sürüldü. Bu durumun, ABD yönetiminin diplomasiye alan açma çabalarıyla zaman zaman görüş ayrılığı oluşturduğu ifade edildi.

Öte yandan taraflar arasında İran’ın nükleer programı, bölgesel güvenlik dengeleri ve Gazze’deki ateşkes planlarının da görüşüldüğü kaydedildi. Trump’ın, İran ile müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladığı, ancak Netanyahu’nun güvenlik kaygılarını ön plana çıkardığı belirtildi.

Kaynak: Binyamin Netanyahu'dan Donald Trump'a "ateşkes yapma" mesajı - Ensonhaber

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA