Gazze'de Soykırıma Destek Verilmesinden Rahatsız Olan Evanjelikler Dinden Uzaklaşıyor: “Hristiyanlık Buysa Benden Uzak Olsun”

Amerikalı Evanjelik papaz Chuck Baldwin, binlerce kişinin Gazze’deki soykırıma verilen dini destek nedeniyle kiliseleri terk ettiğini açıkladı. Baldwin’e göre, birçok Hristiyan, “Bu din buysa ben yokum” diyerek Evanjelik kiliselerden uzaklaşıyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD’li Evanjelik papaz Chuck Baldwin, sosyal medyada yaptığı açıklamada, binlerce kişinin Evanjelik kiliselerden ayrıldığını belirtti. Baldwin’e göre, bu kopuşun temel nedeni, kilise liderlerinin ve vaizlerin Gazze’de Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarına açık destek vermesi.

Papaz Baldwin, “Evanjelik kiliselerin ve papazların Filistinlilere yapılan soykırımı desteklemelerinden bıktılar” diyerek, bu durumun birçok inananı Hristiyanlıktan soğuttuğunu ifade etti. “Bu insanlar şunu diyor: Eğer Hristiyanlık buysa benden uzak olsun” sözleriyle tepkilerin boyutunu aktardı.

Baldwin’in açıklaması, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımlara eklenen görüntüsünde, Chuck Baldwin’in vaaz verirken Gazze’deki ölümler hakkında öfkeyle konuştuğu görülüyor.

Bu gelişme, ABD’de uzun süredir tartışma konusu olan Evanjelik-Hristiyan destekli İsrail politikalarının, dini gruplar içinde de derin bir ayrışma yarattığını gözler önüne seriyor. Özellikle genç kuşak Hristiyanlar arasında, İsrail’e verilen sınırsız destekle birlikte dini kurumlara olan güvenin azaldığına dair analizler giderek artıyor.

Papaz Chuck Baldwin, daha önce de ABD’nin dış politikasında İsrail yanlısı yaklaşımın Evanjelikler tarafından sorgulanması gerektiğini savunmuş, kilise içi siyasallaşmayı eleştirmişti.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA