TİMETÜRK
Fransız sağının yayın organlarından Le Point Dergisi, PYD konusunda yine sol ile aynı noktada! Dergi dün (10 Ocak 2019) yayınlanan sayılarında sür manşetten çağrı yaptı.
"BİZİM İÇİN ÇARPIŞTILAR!"
ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin "PYD'yi yalnız bırakıyoruz" yorumu yapan Dergi, ABD Başkanı Donald Trump'a ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a seslenerek "Bizim için çarpıştılar ve onları kaderlerine terk ediyoruz" dedi.
KADIN YPG'Lİ FOTOĞRAFI KULLANILDI
Derginin kullandığı fotoğraf ise Avrupa'nın örgütteki kadınlar üzerinden sürdürdüğü PYD propagandasını hatırlattı. Batılı dergi ve gazetelerin PYD/YPG'ye ilişkin kadınlar üzerinden "olumlu bir imaj" oluşturmaya çalıştığı ve bu şekilde "laik ve demokratik" algısı oluşturulmaya çalışıldığı biliniyor.
FRANSA ÇEKİLME KONUSUNDA NE DİYOR?
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin Fransa'nın C-News televizyonuna yaptığı açıklamada "Suriye'de siyasi bir çözüm sağlanmasının ardından kendilerinin de ülkeden çekileceğini" açıkladı. Bakan bu açıklamayı dün yapsa da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un danışmanları, ABD'nin kararının ardından PYD/YPG idaresindeki Demokratik Suriye Güçleriyle görüşüp "desteklerinin süreceğini" açıklamıştı.
Fransa'nın AB ilişkileri Bakanı Nathalie Loiseau da C-News'e 20 Aralık'ta yaptığı açıklamada Fransa'nın IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda yer almaya devam edeceğini açıklamıştı.
Diğer İçerikler
Merz’den ABD ve İsrail’in İran Politikalarına Eleştiri: "İsrail ve Amerika'nın Yaptık..
ABD’nin Dolduruşuna Gelerek Kendi Aleyhine Adım Atan Avrupa Geri Adım Atarak Rus Petr..
Rus Tehdidi Gerekçesiyle Polonya’da Görevlendirilen Alman Savaş Uçakları ve Askerleri..
Fransa’daki Yerel Seçimlerde, Ülkenin En Büyük 3 Kenti Paris, Marsilya ve Lyon'da Sol..
İlk Uygulamayı Slovenya Başlattı, Avrupa’da Karneyle Yakıt Dönemi: Günlük Sadece 50 L..