Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığının Türkiye’deki yargı süreçlerine ilişkin yaptığı açıklamayı sert bir dille eleştirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fransa’nın 7 Temmuz tarihli beyanının, Türkiye'nin iç hukukuna müdahale anlamı taşıdığı ifade edilerek, bu açıklamanın kesin şekilde reddedildiği belirtildi.
Açıklamada, Türkiye’nin hukuk devleti ilkesine bağlı kaldığı ve tüm adli süreçlerin, bağımsız mahkemeler tarafından, Anayasa ve yürürlükteki mevzuata uygun şekilde yürütüldüğü vurgulandı.
Fransa’ya yönelik tepki gösteren Bakanlık, çifte standart eleştirisinde bulundu. Açıklamada, Fransa’da muhalefet liderinin yargı kararıyla seçimlerden men edilmesi ve bazı belediye başkanlarına yönelik süren davalar hatırlatılarak, Fransa’nın başka ülkelere yönelik siyasi içerikli açıklamalardan kaçınması gerektiği ifade edildi.
Bakanlık, yargı bağımsızlığına saygı gösterilmesi ve devletlerarası ilişkilerde içişlerine karışılmaması ilkesinin gözetilmesi gerektiğini tekrarladı.
Diğer İçerikler
2013'teki Kanlı Reyhanlı Saldırısının Planlayıcısı Terörist Mihraç Ural'ın Yardımcısı..
Türkiye'de Güçlenen Deniz Savaş Araçları Konusunda Dehşete Düşen Soykırımcı İsrail, A..
Dünya İslam Alimleri Birliği Başkanı Ali El-Karadaği "İslami Birleşmiş Milletler" Kur..
Savunma Bakanları, Genelkurmay Başkanları ve İstihbarat Başkanlarının Katıldığı Mekke..
İsrail Maariv Gazetesi Libya, Suriye, Lübnan'dan Sonra ABD'nin Çekildiği Irak'taki Bo..
Sofya'yı Ziyaret Etmek İsteyen Bartholomeos'a Bulgar Din Adamlarından Yoğun Tepki ve ..
Kıbrıs’lı Rumlar Sözde Bağımsızlık Gününde İsrail Silahlarıyla Gösteri Yaptı: Ankara’..