Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BMGK'nin veto gücüne sahip beş daimi üyesinin temsilcilerini toplantıya çağırdı.
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede bugün meydana gelen terör saldırılarında Afgan sağlık yetkilileri en az 60 kişinin öldüğünü, 140 kişinin de yaralandığını açıkladı.
ABD Savunma Bakanlığı ise terör saldırısında 12 ABD askerinin öldüğünü, 15 askerin ise yaralandığını duyurdu.
Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı "güçlü bir şeklide" kınadıklarını ve olayın "ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda" meydana geldiği açıklamasında bulundu.
ABD'li yetkililer ise patlamanın ardında DEAŞ'ın olduğuna inandıklarını söyledi.
31 Ağustos'a kadar Afganistan'dan çekilmeyi hedefleyen Biden yönetimi ise Kabil'den tahliyelere devam ediyor.
Diğer İçerikler
Politico Gazze’ye Gidecek Barış Gücü İçinde Azerbaycan, Pakistan ve Endonezya'nın Bul..
BM Açıkladı: Gazze’de 55 Milyon Ton Enkaz Var, Bölgenin Yeniden İnşasının Maliyeti 70..
Soykırımcı Netanyahu Konuştu: Gazze’de Barış Olması İsrail ve Dünya Halklarına Verile..
Hamas Açıkladı: İsrail’in Kısıtlaması Devam Ediyor, Sadece 173 Yardım Tırı Gazze’ye G..
Soykırımcı Beşar Esad’ın Binlerce Tutuklunun Cesedini Çöldeki Yeni Toplu Mezarlara Ta..
Şam’la Beyrut Anlaştı: Lübnan Eski BAAS Yönetiminin Ülkedeki Siyasi Cinayetlerle İlgi..
Trump’tan İngiliz Başbakanını Morartan Nezaketsizlik: Yanına Çağırıp Söz Hakkı Vermem..