AA
ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı ortak planlama yapmak ve ortak tatbikatlar düzenlemek için ABD ile görüşmelerde bulunduklarına ilişkin sözlerinin ardından geldi.
Biden, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülkenin ortak nükleer tatbikatları görüşüp görüşmediği yönündeki soruya, "Hayır" yanıtını verdi.
Yoon, ülkesinin Chosun Ilbo gazetesine verdiği röportajda, "Etkili genişletilmiş caydırıcılık stratejisi için ABD ile ortak planlama ve nükleer kapasite açısından ortak tatbikatlar hakkında görüşme halindeyiz. ABD de bu konuda oldukça olumlu." ifadelerini kullanmıştı.
Kuzey Kore, 2022'de önceki senelere göre, bir yılda fırlattığından daha fazla sayıda füze ateşleyerek Kore Yarımadası ve Doğu Asya'da tansiyonu yükseltti.
Doğu ve batı yönlerine çeşitli tip ve menzillerde toplam 90'ı aşkın füze fırlatan Pyongyang yönetimi, Kasım 2022'de sadece bir günde 23 füze ateşledi.
Pyongyang, 2023'ün ilk saatlerinde de balistik füze denemesi yapmıştı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığına göre, yerel saatle 02.50 sularında Ryongsong bölgesinden kısa menzilli balistik füze fırlatılmıştı.
Diğer İçerikler
Venezuela Halkının İradesini Yok Sayan Trump, Ülkeyi Sömürmek için Washington’dan Yön..
ABD, Uluslararası Sularda Rusya ve Panama Bandıralı Gemilere El Koydu; Moskova’nın Ne..
Trump, Operasyon Tehdidinde Bulunduğu Kolombiya Cumhurbaşkanı ile Görüştükten Sonra “..
ABD’de ICE Ajanı Silahsız Bir Kadını Sokakta Öldürdü; Trump Öldürülmesini Destekledi,..
Venezuela Petrolü’nün ABD’ye Akacağını İlan Eden Trump, Burdan Elde Edilecek Paranın ..
Prof. Dr. Jeffrey Sachs Tarihi BM Toplantısında Venezuela Üzerindeki ABD Güç Gaspını ..
Washington Post Anketi: ABD Halkının Çoğunluğu Venezuela’yı ABD’nin Yönetmesine Karşı..