BAE Devlet Başkan Yardımcısı Zayed Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuğuydu, Masada Önemli Konular Vardı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. İki ülke arasındaki stratejik ortaklığı güçlendirmeyi hedefleyen kritik görüşmenin ardından Zayed, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye ile iş birliğini yeni ufuklara taşıma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki diplomatik ve ekonomik yakınlaşma, Ankara’da gerçekleşen üst düzey zirveyle yeni bir ivme kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede; ticaret, enerji, teknoloji ve bölgesel güvenlik gibi her iki ülkenin ortak çıkarlarını yakından ilgilendiren kritik başlıklar masaya yatırıldı.

Görüşmenin ardından Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara temaslarının verimliliğine ve iki ülke arasındaki sarsılmaz bağlara dikkat çekti. Zayed, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşik Arap Emirlikleri'nin dünya genelindeki ortaklarıyla ilişkilerinde, ortaklıkları güçlendirmek ve yeni işbirliği fırsatları yaratmak köklü bir yaklaşımı temsil etmektedir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme yollarını ve çeşitli alanlarda ufkunu genişletme yollarını ele aldık; bu, ortak çıkarlara hizmet etmekte ve iki dost halkın kalkınma ile refah yollarını desteklemektedir."

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA