Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çeşitli etkinliklere katılmak üzere ülkede bulunan dini liderler ve kanaat önderleriyle Bakü’de bir araya geldi.
Görüşmede konuşan Aliyev, işgal yıllarında Azerbaycan’da meydana gelen yıkıma değinerek, Ermenistan’ın bu süreçte camileri de hedef aldığını söyledi.
İşgal döneminde 65 caminin yıkıldığını belirten Aliyev, bazı camilerde kasıtlı olarak domuz ve inek beslenmesini eleştirerek, bunun yalnızca Azerbaycan halkına değil, tüm İslam dünyasına yönelik bir hakaret olduğunu ifade etti. Aliyev, "İşte Ermenistan devletinin gerçek yüzü budur. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutmayacağız." dedi.
İslam dünyasına yönelik yaklaşımlara da değinen Aliyev, İslam karşıtlığının bilinçli bir politikanın parçası olduğunu savundu. Aliyev, İslam’a ve Müslüman dünyasına karşı "ilan edilmemiş bir savaş" yürütüldüğünü belirterek, Müslümanların terörle özdeşleştirilmesi ve İslam dünyasının itibarsızlaştırılmasına yönelik girişimlerin tesadüfi olmadığını söyledi.
"Türk dünyası, Kafkasya ve İslam alemi birlikte olduğunda kimse bize karşı koyamaz"
Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aliyev, Azerbaycan’ın TDT’ye mensup tek Kafkasya ülkesi olduğunu belirtti.
Türk dünyası ile Kafkasya ve İslam aleminin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, "Türk dünyası, Kafkasya, İslam alemi birlikte olduğu zaman kimse bize karşı koyamaz. Kimse bize karşı adaletsizlik yapamaz." ifadelerini kullandı.
Aliyev, birlikteliğin her bir tarafı güçlendireceğini belirterek, ülkelerin tek başına kaldığında çeşitli zorluklarla karşılaşabileceğini söyledi.
"Avrupa Parlamentosu rüşvetçilerin yuvasıdır"
Aliyev, Azerbaycan güçlendikçe Batı'dan ülkeye yönelik "çirkin bir medya kampanyası" yürütüldüğünü ve Azerbaycan hakkında yalan, iftira ve karalama içerikli yazılar yayımlandığını söyledi.
Avrupa Konseyi'nin Ermenistan'a yaptırım uygulamadığını, buna karşılık Karabağ'ın tamamen özgürleştirilmesinin ardından Azerbaycan'a yaptırım uygulandığını belirten Aliyev, Avrupa kurumlarının tutumunu eleştirdi.
Avrupa Parlamentosu'na yönelik eleştirilerini de sürdüren Aliyev, kurumu "rüşvetçilerin yuvası" olarak nitelendirdi. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin evinde milyonlarca dolar bulunduğunu belirten Aliyev, olayın ardından Kaili'ye yönelik tutumu eleştirdi.
Aliyev, "Onların gerçek yüzü budur. Avrupa Parlamentosu, rüşvetçilerin yuvasıdır. Bunu tam bir sorumlulukla söylüyorum. Avrupa Parlamentosu, rüşvetçilerin yuvasıdır. Başkan yardımcısının evinden bavullarla milyonlarca dolar çıktı, hepsinin üstünü örttüler. Sanki böyle bir şey olmamış gibi." ifadelerini kullandı.
"Avrupa Parlamentosu İslam karşıtlarından oluşuyor"
Avrupa Parlamentosu'na yönelik eleştirilerini İslam karşıtlığı üzerinden de sürdüren Aliyev, kurumun "İslam karşıtlarından oluştuğunu" savundu.
Aliyev, "Onun adı bellidir, o, Yunanistan'dan bir kadın milletvekilidir. Bunun üzerinden kaç yıl geçti? Ona karşı herhangi bir işlem yapıldı mı? Hayır! Sorumluluğa tabi tutuldu mu? Hayır! Serbest bırakıldı. Avrupa Parlamentosu işte bu İslam karşıtlarından oluşuyor ve bunu sürekli göz önünde bulundurmalıyız." dedi.
Diğer İçerikler