7 Müslüman Ülkenin Dışişleri Bakanları İstanbul’da Gazze İçin Toplandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen toplantı başladı. Toplantıda, Gazze’de ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve insani yardımın artırılması konularını ele alınacak.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde, Gazze’deki ateşkes süreci ve insani durumun değerlendirileceği toplantı İstanbul’da başladı. Toplantıya Endonezya, Pakistan, Suudi Arabistan ve Ürdün dışişleri bakanlarının yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar’ın temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde Bakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve BAE ile Katar'ın temsilcileriyle aile fotoğrafı çektirdi. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre toplantıda, Gazze’deki son gelişmeler ve ateşkesin kalıcı bir barışa dönüştürülmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Söz konusu ülkeler, 23 Eylül’de New York’ta BM 80. Genel Kurulu Yüksek Düzeyli Haftası kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından yayımlanan ortak bildiride, Gazze’nin yeniden inşası için Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) planına dayalı kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiği vurgulanmıştı. Bildiride ayrıca, Batı Şeria ve Kudüs’teki kutsal mekanlarda istikrarın korunmasının önemine dikkat çekilmiş ve Filistin Yönetimi’nin reform çabalarına destek mesajı verilmişti.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA