Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 27 Temmuz 2025 Pazar günü, Kanal 7 kanalında katıldığı bir canlı yayında Türkiye ekonomisinin en önemli gündem maddesi olan yüksek enflasyonla mücadeleye ilişkin yeni hedefleri kamuoyu ile paylaştı. Uygulanan ekonomi programının sonuç vermeye başladığını vurgulayan Şimşek, dezenflasyon sürecinin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, enflasyonu düşürmenin en temel öncelikleri olduğunu belirtti. "Programımız çalışıyor, sabırla ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" diyen Şimşek, "Enflasyonu bu yılın sonunda yüzde 30'un altına, gelecek yıl (2026) ise yüzde 20'nin altına indirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Nihai hedefin kalıcı fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek olduğunun altını çizen Şimşek, mali disiplinden ve para politikasındaki sıkı duruştan taviz verilmeyeceğini de sözlerine ekledi. Bu hedeflere ulaşmanın, öngörülebilirliği artırarak yatırım ortamını iyileştireceğini ve vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak koruyacağını belirtti.
Diğer İçerikler