KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ara Bölgede Rum Lideri ile Görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile GKRY lideri Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler gözetiminde ara bölgede bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin olumlu atmosferde geçtiği bildirildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ara bölgede görüştü. Görüşmenin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Khassim Diagne’nin ev sahipliğinde Misyon Şefi’nin konutunda gerçekleştirildiği bildirildi.

Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğü ve ardından liderlerin herhangi bir açıklama yapmadığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin “olumlu bir atmosferde” geçtiği ifade edilirken, taraflar arasında güven artırıcı girişimlerde kaydedilen ilerlemenin ele alındığı aktarıldı. Açıklamada ayrıca liderlerin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs meselesine yönelik çabalarını memnuniyetle karşıladığı ve bu sürece destek vermeye hazır olduklarını yinelediği kaydedildi.

Öte yandan görüşmede, Kıbrıs sorununa ilişkin izlenecek yol haritasının da değerlendirildiği bildirildi. BM kaynakları, tarafların daha somut adımlar atılabilmesi için nisan ayı sonuna kadar yeniden bir araya gelme konusunda mutabık kaldığını açıkladı.

Rum basınında yer alan değerlendirmelerde ise görüşmenin yapıcı geçtiği ve tarafların güven artırıcı önlemler konusunda ilerleme sağlamayı hedeflediği ifade edildi.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA