MİT Başkanı Kalın: Artık Tarihin Akışını Şekillendiren Bir Türkiye Var

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Türkiye’nin artık küresel gelişmeleri yalnızca izleyen değil, yön veren bir aktöre dönüştüğünü belirterek, “Terörsüz Türkiye” vizyonunun hayata geçirildiğini ve bunun büyük bir stratejik eşik olduğunu vurguladı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul'da İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen "Geliştiren Kültür ve İklim" temalı Akademi Kapanış Dersi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin uzun yıllar boyunca karşı karşıya kaldığı terör tehdidinde sona gelindiğini ifade eden Kalın, ülkenin artık tarihsel olayların pasif izleyicisi değil, aktif bir biçimde yön vereni olduğunu söyledi.

Kalın, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Artık tarihin akışını suyun kenarında izleyen değil, o akışı şekillendiren bir Türkiye var."

Bu ifadeyle Türkiye'nin sadece bölgesel değil, küresel ölçekte de etkili bir aktör olduğunu vurgulayan Kalın, özellikle son yıllarda dış politika, savunma sanayi ve istihbarat alanlarında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekti.

Kalın ayrıca, “yerli ve milli” duruşun içe kapanmak değil, kendi kökleriyle dünyaya açılmak olduğunu vurguladı. Küreselleşmenin getirdiği meydan okumalar karşısında kimliğini koruyan bir Türkiye’nin, hem kültürel hem de stratejik olarak yeni bir rol üstlendiğini ifade etti.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA