1 Eylül’de Çin’in Tianjin şehrinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif arasında görüşme gerçekleşti.
Başbakan Şerif, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik askeri saldırıları sırasında Azerbaycan’ın verdiği siyasi desteğe teşekkür ederek, bu dayanışmanın Pakistan halkı ve hükümeti için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Pakistan’ın Hindistan karşısında kazandığı zafer nedeniyle tebriklerini iletti. Aliyev, Azerbaycan’ın desteğine karşılık olarak Hindistan’ın uluslararası kuruluşlarda Bakü’ye karşı girişimlerde bulunduğunu, ancak bunun hiçbir önem taşımadığını belirtti. “Azerbaycan için kardeşlik ilişkileri her şeyden üstündür” diyen Aliyev, ülkesinin Pakistan ile dostluğunu ön plana çıkardı.
Görüşmede ayrıca Azerbaycan-Türkiye-Pakistan üçlü iş birliği formatı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Washington ziyaretinin önemi ve Azerbaycan-Pakistan ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi konuları da ele alındı.
Diğer İçerikler