Fransa’da Müslümanların en büyük organizasyonlarından biri olan “Fransa’daki Müslümanların Yıllık Buluşmaları” etkinliği, yetkililer tarafından yasaklandı.
Paris Emniyet Müdürlüğü, bu yıl 40’ıncısı düzenlenmesi planlanan etkinliğin, artan terör tehdidi ve kamu düzeni riski gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı. Etkinliğin 3-6 Nisan tarihleri arasında Paris’in banliyösü Le Bourget’te yapılması planlanıyordu.
Kararın, Fransa İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda alındığı belirtilirken, açıklamada ulusal ve uluslararası düzeyde artan gerilimlerin etkili olduğu ifade edildi. Güvenlik güçlerinin önümüzdeki günlerde yoğun görev yükü altında olacağı da gerekçeler arasında gösterildi.
Etkinliğin organizatörü olan Fransa Müslümanları Federasyonu ise karara sert tepki gösterdi. Federasyonun avukatı Sefen Guez Guez, yasağın kendilerine 1 Nisan’da bildirildiğini belirterek, “Müslümanları koruma” gerekçesinin inandırıcı olmadığını ve kararın siyasi olduğunu savundu.
Organizatörler, yasak kararına karşı Paris İdare Mahkemesi’ne başvurarak hukuki süreç başlattı. Mahkemenin vereceği kararın etkinliğin akıbetini belirlemesi bekleniyor.
1984 yılından bu yana düzenlenen ve Fransa’daki Müslüman toplum için önemli bir buluşma noktası olan etkinliğe bu yıl ülke genelinden yoğun katılım bekleniyordu. Organizasyon, pandemi nedeniyle 2020-2025 yılları arasında yapılamamıştı.
Diğer İçerikler
İspanya, ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Katılan ABD Uçaklarına Hava Sa..
Almanya’da AfD’den "Bağımsızlık" Çıkışı: ABD Askerleri ve Nükleer Silahlar Ülkeden Çe..
Merz’den ABD ve İsrail’in İran Politikalarına Eleştiri: "İsrail ve Amerika'nın Yaptık..