ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yapacağı görüşmeden önce yaptığı açıklamada, savaşın sona erdirilmesine yönelik barış planının kendi onayına bağlı olduğunu belirtti. Politico’ya konuşan Trump, Zelenskiy’nin elinde, kendisi onaylayana kadar “hiçbir şey olmadığını” ifade ederek, görüşmenin kritik kararların alınacağı bir buluşma niteliği taşıyacağını ima etti.
Trump, savaşın bitirilmesi amacıyla hazırlanan 20 maddelik barış planına ilişkin, “(Zelenskiy’nin) Elinde ben onaylayana kadar hiçbir şey yok. Elinde ne olduğunu göreceğiz” dedi.
Zelenskiy ile görüşmenin Pazar günü Florida’daki Mar-a-Lago tesisinde gerçekleşmesi bekleniyor.
Trump: Netanyahu da geliyor
Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da Pazartesi günü kendisini ziyaret edeceğini doğruladı. Trump, “Zelenskiy ve Bibi gelecekler. Hepsi geliyor. Ülkemize yeniden saygı duyuyorlar” ifadelerini kullandı.
Trump ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de yakın zamanda görüşebileceği mesajını verdi.
Zelenskiy daha önce yaptığı açıklamada, savaşın sona erdirilmesi amacıyla ABD’nin önerdiği ve Avrupalı müttefiklerle revize edilen barış planının yaklaşık yüzde 90’ının hazır olduğunu belirterek, “Amacımız her şeyin yüzde 100 hazır olmasını sağlamak” demişti.
Diğer İçerikler