ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kongredeki olaylar sırasında polisin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ashli Elizabeth McEntee'nin 12 yıllık askerlik görevini kasım 2016'da Ulusal Muhafız Hava Kuvvetlerine ait Dyess Hava Üssünde noktaladığını duyurdu.
35 yaşındaki McEntee'nin en son 5 Ocak'ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kimse bizi durduramaz. Fırtına geliyor ve 24 saatten az bir süre sonra DC'ye inecek. Aydınlık için karanlık." ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.
ABD Kongresi, Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere toplanırken, ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'ın önünde miting düzenlemişti.
Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra yürümüş ve Kongre binasına girmeye çalışmıştı.
Polisle göstericiler arasında arbede yaşanmış, göstericilerden bir kısmı barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.
Çıkan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirilmişti.
Diğer İçerikler
Trump’ın Eski Başstratejisti Steve Bannon: CIA’in Mossad’a Hizmet Ettiğini ve ABD’nin..
İsrail Kanal 12 Televizyonu Açıkladı: Netanyahu Trump’ın Gazze Planını “…”Trump da Ne..
Trump Netanyahu’ya Karşı Sertleşmeye Başladı: “Gazze ve Batı Şeria İlhak Edilmeyecek ..
Beyaz Saray’ı Sarsan Anket: ABD Halkının Yüzde 59'u ABD'nin Filistin Devletini Tanıma..
Putin’den Umduğunu Bulamayan Trump, Budapeşte Görüşmesi Konusunda Boşuna Vaktimi Harc..
ABD’nin Gazze İçin Kurduğu Koordinasyon Merkezinde Konuşan Vance, “Ateşkes Konusunda ..
İsrail Nefreti New York Seçimlerine Yansıdı: Siyonistlere Kızan Seçmen Müslüman Başka..