Zelenskiy Rusya’ya Toprak Tavizi Verilmeyeceğini Söyledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Euronews’e verdiği röportajda, Rusya ile olası barış görüşmelerinde Ukrayna topraklarının hiçbir şekilde taviz olarak verilmeyeceğini vurguladı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Euronews’e verdiği röportajda, Rusya ile olası barış görüşmelerinde Ukrayna topraklarından hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini açıkladı. Zelenskiy, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü tartışmaya açılamaz. Hiçbir durumda topraklarımızdan feragat etmeyeceğiz" dedi.

Zelenskiy, barış için müzakerelere açık olduklarını ancak bu süreçte Ukrayna'nın egemenliğinden taviz vermelerinin söz konusu olmayacağını belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline son vermesi gerektiğini ve bu şartların yerine getirilmesi halinde barış görüşmelerinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rusya'nın saldırgan tutumunun devam etmesi halinde Ukrayna'nın savunma kararlılığının süreceğini ve topraklarını korumak için her türlü önlemi alacaklarını söyledi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA