Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisi, İstanbul Boğazı'nda karaya oturdu.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botları, olay yerine sevk edildi.
Kıyıya dik açı olacak şekilde duran geminin kaptanı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmesinde, geminin sahille temasen yüzer durumda olduğunu beyan etti.
Gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-7 römorkörü tarafından çekilerek kurtarıldı.
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, 19 kişilik mürettebat ile kılavuz kaptan eşliğinde boğazdan geçiş yapan Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisinin, saat 12.00'de makine arızası sinyali vererek, 12.13'te Rumeli Hisarı mevkisinde kıyıya çarptığı belirtildi.
Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerinin sevk edildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Kaza nedeniyle gemi mürettebatı veya kaza mahallinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yoktur. Römorkörler ile kurtarma çalışmalarına başlanmış olup, şu an itibarıyla herhangi bir deniz ve çevre kirliliği söz konu değildir.
Söz konusu geminin arkasında boğaz geçişi yapan 3 geminin emniyetle boğazdan geçişi sağlanmış, 1 tanker emniyetle demirletilmiş, boğaz geçişi askıya alınmıştır.
Kıyıya çarpan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerince en kısa sürede İstanbul Limanı demir mevkisine alınacak."
Diğer İçerikler
Nobel Barış Ödülünün Muhalif Lidere Verilmesine Tepki Olarak Venezuela Norveç Büyükel..
Netanyahu’nun Zirveye Katılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vetosu Dünya Basınında Nas..
Trump’tan Hamas’a Sıcak Mesajlar: “Hamas Kendini Filistin Polis Gücü Olarak Yeniden Y..
Trump’la Xi Yine Karşı Karşıya: Pekin’in Adımlarına Tepki Gösteren Trump Vergileri Yü..
“Kilit Aktör Türkiye” Diyen Eski Mossad Yetkilisi İtiraf Etti: İsrail Kaybediyor, Tür..
Gazze’de Ateşkes Müzakerelerinin Bittiği Saatlerde İsrail Karasuları Açıklarında Akde..