İngiltere Premier Lig’in 28. haftasında Manchester City’nin deplasmanda Leeds United’ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın 13’üncü dakikasında oyun, Ramazan ayında oruç tutan futbolcuların iftar yapabilmesi için kısa süreliğine durduruldu. Premier Lig yönetiminin yıllardır uyguladığı bu protokol uyarınca hakem tarafından verilen ara sırasında bazı tribünlerden yuhalama ve ıslık sesleri yükseldi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, tribünlerin bu tepkisine tepki göstererek modern futbolun kapsayıcı olması gerektiğini vurguladı. Guardiola, “Ramazan nedeniyle oruç tutan oyuncular var, dinlere ve çeşitliliğe saygı gösterilmeli” ifadelerini kullandı. Kısa aranın Premier Lig kuralları gereği uygulandığını belirten İspanyol teknik adam, oyuncuların bu süreyi enerji almak için kullandığını söyledi.
Leeds United cephesinde ise teknik direktör Daniel Farke, maç sonunda hakeme itirazı nedeniyle kırmızı kart görerek basın toplantısına katılamadı. Yardımcı antrenör Edmund Riemer, tribünlerdeki yuhalamaların “hayal kırıklığı verici” olduğunu belirterek gelecekte daha olumlu bir atmosfer hedeflediklerini ifade etti.
Diğer İçerikler
Dışişleri Bakanı Fidan, İran’a Tepkisini İletti; Arakçi, “Biz Türkiye’ye Füze Atmadık..
ABD Uluslararası Sularda İran Savaş Gemisini Batırdı: Arakçi, “ABD Denizde Bir Vahşet..
CENTCOM İran’a Saldırıda 50 Bin Asker, 200 Savaş Uçağı ve 2 Uçak Gemisinin Kullanıldı..
Kardeş Kanı Akmaya Devam Ederken Afganistan Yönetiminden Açıklama: “Pakistan ile Çatı..