Türk Dünyasına Uygun Özbek Alfabesi Yürürlüğe Girdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalanarak yürürlüğe giren, Latin alfabesine dayalı yeniden düzenlenmiş Özbek alfabesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Türk Dünyası'na uygun Özbek alfabesinin yürürlüğe girmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Zorlu, 21 Ekim Özbek Dili Bayramı'nda Latin alfabesine dayalı Özbek alfabesinin Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalanarak yürürlüğe girmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Yeni düzenleme kapsamında ders kitapları, tabelalar ve yönlendirme levhalarının kullanım ömürleri sona erdikçe aşamalı olarak yenileneceğini aktaran Zorlu, yeniden düzenlenmiş Özbek alfabesinin ortak alfabe çalışmalarına güç katacağını ifade etti. 

Zorlu, açıklamasında, "Ortak alfabe çalışmalarımıza güç katacak olan yeniden düzenlenmiş Özbek alfabesiyle, atalarımızın hayallerini gerçekleştirmeye, dil ailemizin etkisini daha da artırmaya hep birlikte devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Zorlu, açıklamasının sonunda Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e teşekkür ederek Özbek halkının Dil Bayramı'nı kutladı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA