Trump’ın Müslüman Ülkelerle Mutabakat Sağlanan Anlaşma Metnini Değiştirdiği Ortaya Çıktı, Katar, “Plandaki Bazı Konular Açıklık ve Müzakere Gerektiriyor” Dedi

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Salı akşamı yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşını sona erdirme planında “açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gereken” konular olduğunu dile getirdi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Salı akşamı yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşını sona erdirme planında “açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gereken” konular olduğunu dile getirdi.  

El Sani, “Filistinli gruplarla anlaşmayı gerektiren plana Hamas'ın nasıl bir yanıt vereceğini henüz bilmiyoruz” dedi. 

Planın, “savaşı sona erdirerek temel bir hedefe ulaştığını, ancak içinde açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gereken hususların da bulunduğunu” belirten El Sani, “Savaşın sona erdirilmesi planda açık bir nokta, ancak İsrail'in Gazze'den çekilmesi konusunun netleştirilmesi gerekiyor ve bu tartışılmalı” ifadelerini kullandı.  

Trump’ın Gazze planı bizim gördüğümüz metin değil 

Öte yandan aynı konu ile ilgili olarak Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ise ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı Gazze barış planına ilişkin açıklamasında, kamuoyuna sunulan metnin Pakistan’a iletilen belge olmadığını ifade etti.  

“Açıklanan plan bizim gördüğümüz metin değil. Bizim önerilerimiz ve değişiklik taleplerimiz bu belgede yer almıyor.” 

Dar, Pakistan’ın konu hakkındaki tutumunun net olduğunu vurgularken diğer İslam ülkeleri ile birlikte ortak bir bildiri yayımladıklarını hatırlattı, “Biz savaşı durduracak her girişimi destekleriz. Ancak mevcut metin eksik ve bu haliyle kabul edilemez.” 

Dar, ABD’ye kendi önerileri ve değişiklik taleplerini belirtilen süre içerisinde ileteceğini, Pakistan’ın süreci yakından takip edeceğini konuşmasına ekledi.  

Kaynak: Middle East Monitor, İLKHA 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA