Savaşın yıprattığı Sudan ekonomisinin krizin derinleşmesiyle birlikte Kuveyt'ten ekonomik destek aradığı bildirildi.
Dışişleri Bakanı Mohieddin Salem, Maliye Bakanı Gibril Ibrahim ve Merkez Bankası Başkanı Amina Mirghani'nin yer aldığı Sudan heyeti, ordu komutanı Abdülfettah el-Burhan'ın Kuveyt yönetimine ilettiği ekonomik destek talebini içeren mektubu sunmak üzere Kuveyt'e geldi.
Sudan heyeti, Kuveytli yetkililer ve Arap kalkınma fonlarıyla üç günlük görüşmeler gerçekleştiriyor.
Kuveyt Devlet Haber Ajansının bildirdiğine göre, Veliaht Prens Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah, Emir Şeyh Meşal el-Ahmad el-Sabah adına, ikili ilişkiler ve bölgesel istikrar konularına odaklanan mektubu kabul etti.
Sudan ekonomisi, ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasında Nisan 2023'te başlayan çatışmalar nedeniyle büyük ölçüde felç oldu. Çatışmalar, üretim sektörleri, temel altyapı ve ticari bankacılık kanallarında ciddi tahribata yol açtı.
Sudan mali yetkilileri, kalkınma finansmanını güvence altına almayı ve ticareti istikrara kavuşturmak ile olası yeniden yapılanma çabalarını finanse etmek amacıyla sınır ötesi bankacılık mekanizmaları kurmayı hedefliyor.
Kaynak: Sudan Tirbune
Diğer İçerikler