İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ailesine yönelik devlet korumasının uzatılmasına ilişkin dikkat çeken karar resmiyet kazandı. Adalet Bakanı Yariv Levin başkanlığındaki Şin-Bet'ten (Şabak) Sorumlu Bakanlar Komitesi, Sara Netanyahu'nun ömür boyu, oğulları Yair ve Avner Netanyahu'nun ise 5 yıl boyunca İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet tarafından korunmasını onayladı.
İsrail basınında yer alan bilgilere göre Netanyahu, ailesine sağlanan güvenlik korumasının görev süresinin sona ermesinden sonra da devam etmesi için uzun süredir girişimlerde bulunuyordu. Şin-Bet'in ilk etapta talebe sıcak bakmadığı, ancak daha sonra Şin-Bet Direktörü David Zini'nin korumanın uzatılması yönünde talepte bulunduğu ve bu talebin Bakanlar Komitesi'nce kabul edildiği aktarıldı.
Kararın, İsrail'de 27 Ekim'de yapılması planlanan seçimler öncesinde alınması ise kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. İsrail basını, Netanyahu'nun seçimleri kaybetmesi halinde ailesine sağlanan devlet korumasının sona ermesinden endişe duyduğu ve bu nedenle güvenlik düzenlemesinin kalıcı hale getirilmesi için baskı yaptığı yönünde iddialara yer verdi.
Muhalif çevrelerde ve İsrail kamuoyunda kararın, güvenlik ihtiyacından ziyade Netanyahu ailesine seçim sonrasında da devlet imkânlarının sağlanmasını güvence altına alan siyasi bir adım olduğu yönünde eleştiriler dile getirildi. Daha önce de Netanyahu ailesine sağlanan güvenlik harcamaları ve özel koruma uygulamaları ülkede tartışma konusu olmuştu.
Diğer İçerikler
Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye ile Hızla Normalleşiyoruz, Sınırlar Her An Açıla..
İngiliz Profesör Artık NATO’ya Sığmayan Türkiye’nin Kendi İttifaklarını Kurmaya Başla..
Avrupa’nın En Zengin Ülkeleri, Güney Avrupa Ülkelerine Kıyasla Daha Yüksek Faizlerle ..
Devlet Bahçeli Türkiye ve Azerbaycan İlişkilerinde Sağduyu ve Kardeşlik Hukukuna Uyul..
Ermenistan Başbakanı Paşinyan “Aliyev’le Görüşmemizde Barışı Gerçeğe Dönüştürmeye Haz..
Yakında Mekke Savunma İttifakı’na Katılması Beklenen Mısır’ın Suudi Arabistan’la Ekon..
Veliaht Prens Salman ile Görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nun Suudi Arabistan’ın..