On Yıl Aradan Sonra Türkiye ve Belçika Arasında Bakanlar Düzeyinde İş Birliği Toplantısı

Türkiye ve Belçika arasında 10 yıl aradan sonra bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen toplantıda terörle mücadele, suçluların iadesi, organize suçlarla mücadele ve düzensiz göç konuları ele alındı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Türkiye ve Belçika arasında 10 yıl aradan sonra bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen 4. Üçlü Bakanlar Toplantısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlendi. Toplantıda terörle mücadele, sınır aşan organize suçlar, adli yardımlaşma ve düzensiz göç konularında iş birliği ele alındı. 

Toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi katıldı. Görüşmelerde Türk yetkililer, özellikle PKK ve FETÖ ile mücadele kapsamında Belçika'dan somut adımlar atılmasını ve iade taleplerinin karşılanmasını istedi. 

İçişleri Bakanı Çiftçi, terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemini vurgulayarak terör örgütlerinin başka ülkelerin topraklarında faaliyet göstermesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Çiftçi ayrıca DEAŞ ile mücadele, organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve düzensiz göçün kaynağında önlenmesi konularında iş birliği çağrısı yaptı. 

Adalet Bakanı Gürlek ise adli yardımlaşma süreçlerinin etkin yürütülmesi ve suçluların iadesi taleplerinin zamanında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Gürlek, iki ülkenin koordinasyonuyla eylül ayında çökertilen Belçika merkezli Yaramışlar Suç Örgütü operasyonunu iş birliğinin başarılı bir örneği olarak gösterdi. 

Toplantı kapsamında Belçika Adalet Bakanı Annelies Verlinden ile ikili görüşme gerçekleştiren Gürlek, mevkidaşını Türkiye'ye davet etti. Brüksel'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Fidan ise Avrupa Politika Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kaynak: TRT Haber

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA