Ölüm Korkusundan Dolayı İsrailli Bakanların Aileleri Güvenli Bölgelere Kaçtılar

İran’la yaşanan gerilim sonrası Tel Aviv ve çevresine isabet eden füzeler, İsrail’de büyük paniğe yol açtı. Artan güvenlik tehditleri nedeniyle hükümet üyelerinin aileleri gizli noktalara tahliye edilirken, ulusal havayolu tüm uçuşlarını iptal etti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İran ile yaşanan çatışma sonrası büyük paniğin hâkim olduğu İsrail'de hükümetin üst düzey bakanlarının aileleri güvenlik riski gerekçesiyle gizli bölgelere tahliye edildi. Tahliyeler özel güvenlik önlemleri eşliğinde kamuoyundan gizli bir şekilde gerçekleştirildi.

Tel Aviv ve birçok kente İran füzeleri isabet etti. Bu nedenle İsrail hükümetinde görev yapan bakanların aileleri, artan 'güvenlik tehditleri' gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

İsrail Kanal 13’ün haberine göre, aileler gizli noktalara götürüldü. Tahliyelere ilişkin Tel Aviv yönetiminden herhangi bir resmî açıklama yapılmadı.

Kanal 13 tahliye sürecinin özel önlemlerle yürütüldüğünü belirtirken bu adımın bakanların ailelerine yönelik olası tehditleri bertaraf etmek için atıldığı savunuldu.

İsrail'in ulusal hava yolu şirketi El Al ile yan kuruluşu Sun Dor ise, güvenlik ve havacılık otoritelerinin aldığı kararlar doğrultusunda perşembe gününe kadar tüm planlı uçuşlarını iptal ettiklerini bildirdi. Hükümet, aynı zamanda ülke içindeki vatandaşlarının yurt dışına tahliye uçuşlarına katılmasını yasakladı ve bu uçuşların yalnızca yurt dışında mahsur kalanlar için düzenlendiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, iptallerin mevcut güvenlik durumu göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA